OGLAS

NA VALOVIMA SREĆE / Beskućniku Gianluigiju zabranili da podigne zgoditak s lota. Uslijedio obrat: 'Sad želim kupiti bicikl, posjetiti majku'

Image
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell/Ilustracija

Uplatio je lisitić od 1,5 eura i osvojio 37.000 eura, ali do novca nije mogao jer su mu dokumenti zastarjeli. Nakon što su mu dozvolili da ipak podigne novac, njegove želje razgalile su mnoge

28.11.2023.
10:41
Sanjin Strukić/Pixsell/Ilustracija
VOYO logo

Talijanskome beskućniku, koji je prošli mjesec na lutriji osvojio 37.000 eura, ali listić nije uspio unovčiti jer je imao zastarjele dokumente, vlasti su na kraju ipak izašle u susret, omogućivši mu da dobije novce, objavili su talijanski mediji.

Gianluigi, poznatiji po nadimku Cassano isprva nije mogao unovčiti listić jer nije imao zdravstvenu iskaznicu, a i njegov porezni broj je istekao. Kako prenosi talijanski list Corriere Adriatico, nakon mjesec dana birokratskih komplikacija dužnosnici su prošli petak kazali da može podići novce. "Da biste naplatili dobitak trebate zdravstvenu, no ja je nemam. Imam samo stari porezni broj koji je nevažeći", rekao je Gianluigi, dodavši da će osvojenim novcem raspolagati sam i da i dalje želi ostati "nevidljiv".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cassano je 24. listopada ostvario premiju na lotu 4+1, za listić uplativši 1,5 euro. Gianluigi je porijeklom iz Apulije. Oni koji ga poznaju u njegovu rodnome mjestu Senigalliji, ljetovalištu u pokrajini Marche, nadjenuli su mu nadimak 'Cassano' po bivšem napadaču Rome i Italije Antoniju Cassanu, rođenom u gradu Bariju. Priča o sreći dospjela je na naslovnice talijanskih listova i portala. 

Image
'KLUPA NIJE KREVET' /

Marko je bio beskućnik, ali sada ima posao i smještaj: 'Čuda se događaju! Prvo sam se naspavao i okupao'

Image
'KLUPA NIJE KREVET' /

Marko je bio beskućnik, ali sada ima posao i smještaj: 'Čuda se događaju! Prvo sam se naspavao i okupao'

Tako bari.corriere piše da je beskućnik rekao da je igrao igre na sreću s malim ulozima. Nakon ovog zgoditka, ima snove - želi dobiti kuću, bicikl, vozačku dozvolu i stoga otići posjetiti svoju majku. Rekao je i da se ne želi vratiti na ulicu te zato želi naći posao jer "novci brzo nestanu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gianluigi se već sad maknuo s ulice, unajmio je sobu u hotelu, ali je pazio da ne bude skupa.

"Čak i ako sada imam novca, moram biti štedljiv, brzo oni nestanu i ne želim se vratiti na ulicu", izjavio je novinarima. Sada traži kuću u koju bi se preselio za stalno i to u Senigalliji, gradu u kojem ima prijatelje koji su mu pomagali. Kako bi se mogao kretati gradom, planira kupiti bicikl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je o zgoditku rekao: "Sretan sam, nije to svota koja ti mijenja život, ali za mene koji nisam imao ništa, to je puno novca, osjećam se bogato."

POGLEDAJTE VIDEO Niču luksuzne vile na Pelješcu. Jedna će pripadati i Halidu Bešliću. Nasilje nazivaju Malom Bosnom

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Dosje Jarak
Hell's kitchen
Obiteljske tajne
Prevarantice
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
Bicemo prvaci sveta
San snova
Pakao pod morem
default_cta
U klinču
Tjelesna straža
Korgi
Megadance
Maša i medvjed
default_cta
Ljubavna zamka
John wick 2
VOYO logo