BELJAK OPRAO FILIPOVIĆA: / 'Kak da i posluša Balaševića, kad ga ne pušćaju na Extra FM i Katoličkom radiju'

Filipović je priznao da ipak zna jednu Balaševićevu pjesmu, Nikad kao Bane, a koliko ona govori o njemu, i kojoj od dvojice likova te pjesme je bliži, procijenite sami

21.2.2021.
15:37
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U intervjuu za N1, HDZ-ov kandidata za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović osvrnuo se na natpis čirilični bećarac, koji je osvanuo u Ilici kao aluzija na Balaševićevu pjesmu „Stih na asfaltu“, ističući kako nikada nije slušao Balaševića niti zna ćirilicu. „Nisam vidio transparent. Međutim, u Hrvatskoj treba koristiti službeno pismo. Osobno ne znam ćirilicu, natpis u Ilici ne bih mogao ni pročtiati”, rekao je.

HDZ-OV KANDIDAT ZA ZAGREB O NATPISU ZA BALAŠEVIĆA: ‘Ne znam ćirilicu, u Hrvatskoj treba koristiti službeno pismo’

Zbog te izjave brzo je postao predmet šale na društvenim mrežama, a prilično sarkastično, na nju se osvrnuo i predsjednik HSS-a Krešo Beljak, namjerno pritom koristeći čistu zagrebačku kajkavštinu.

'Ćirilicu je učil samo prva dva razreda'

"Ja ne razmem zakaj ga tak napadaju? Ćirilicu je učil samo u prva 2 razreda osnovne škole u Sarajevu, pa je siromak moral skup s familijom pobeći od rata. Pa kaj ni onda da se razme da ju je zaboravil. Tu ćirilicu mislim. Isto tak je zaboravil i sarajevski naglasak, kad je prešel prvo k Dalmatincima, a posle k nam blizu, v Zagreb. Kaj ne čujete da se spomina i pripoveda kak pravi purger, kad to prav zaprav i je.

A i kak da posluša tog nekakvog Balaševića, kad ga nigdar ne pušćaju na Extra FM, Radio Mariji, Radio Miru ili na Hrvatskom katoličkom radiju. Kad si malo bolje razmislim, meni je taj dečko čist fajn fakin."

'Nikad kao Bane'

Doduše, Filipović je priznao da ipak zna jednu Balaševićevu pjesmu, Nikad kao Bane, a koliko ona govori o njemu, i kojoj od dvojice likova te pjesme je bliži, procijenite sami.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali