Play ponuda

'Život u svemiru pronaći ćemo do 2031.'

shimmer fallback

Izjavu koja je odjeknula u cijelom svijetu izrekao je ruski astronom Andrej Finkelstein, a tvrdnju je potkrijepio i dokazima.

29.6.2011.
13:15
Play ponuda

S obzirom da je u našoj galaksiji oko 10 posto planeta slično Zemlji, smatra da je pronalazak života samo pitanje vremena. Iako nije jasno kako je došao do razdoblja od 20 godina, njegova se izjava mnogima svidjela, a ovo je predviđanje dočekano s puno entuzijazma.

Prema Finkelsteinu postanak života je nužnost, jednako kao i formiranje atoma. Kada su određeni uvjeti zadovoljeni, prirodni procesi jednostavno moraju dovesti do formiranja života.

Zbog toga je većina potraga usredotočena na traženje vode na nebeskim tijelima jer ipak je voda izvor života. A kakav to oblik života možemo očekivati? Osim mikroorganizama, ruski znanstvenik tvrdi da ćemo naići i na izvanzemaljski oblik života vrlo sličan nama, s dvije ruke i noge, te jednom glavom.

'Možda će imati različitu boju kože, ali ta razlika postoji i među ljudima', pojašnjava Finkelstein.

Njegova predviđanja o izvanzemaljskom životu potvrđuju i nedavna otkrića američkih astrobiologa, koji su u meteoritu pronašli nešto što nalikuje na fosil izvanzemaljske bakterije, koji može biti star milijunima godina.

U predviđanja o pronalasku izvanzemaljskog života upustili su se i neki američki astronomi i astrofizičari, a iako nemaju okvirni datum do kojeg bismo se mogli susresti s inteligentnom izvanzemaljskom civilizacijom, predviđaju da je takav susret neizbježan.

Više o susretima znanstvenika i astronauta s NLO-ima i mogućim izvanzemaljcima saznajte u videokompilaciji koju prenosimo:

Play ponuda
Play ponuda