Play ponuda

ZAMISLITE TAJ ŠOK MEĐU VJERNICIMA: / Figura Krista na križu počela micati glavom u trenutku kada je svećenik spomenuo smrt Sina Božjeg

Image

Dojam su prisnažile i riječi koje je svećenik izgovarao u trenutaku kada je Kristu glava klonula

9.4.2021.
9:30
Play ponuda

Brojni vjernici ostali su u potpunome šoku kada su prije tjedan dana, na Veliki petak, usred mise u jednoj crkvi u meksičkom Amazocu vidjeli figuru razapetoga Isusa Krista kako miče glavom.

Dojam je prisnažio i trenutak kada je Kristu glava klonula, odvilo se to točno dok je svećenik od ljudi zatražio da kleknu u spomen na smrt Sina Božjega, pa ne čudi što je prizor postao viralan i dospio sve do tamošnjih središnjih informativnih emisija.

Dakako, požurili su mnogi u tome pronaći simboliku i događaj proglasiti čudom uoči najvećeg kršćanskoga blagdana, ali javili su se ubrzo iz Crkve svete Marije u Amazocu i objasnili na Facebooku što se zapravo dogodilo.

Želja je bila naglasiti trenutak Kristova umiranja

Župnik Felipe Torres García otkrio je da figura posjeduje mehanizam koji omogućava micanje ruku, nogu i glave, te je u nastavku napisao da je želja bila tijekom mise naglasiti trenutak umiranja Krista na križu u ova nesretna vremena koje obilježava pandemija.

Svemu je dodao da namjera nije bila nikoga uznemiriti te je zamolio vjernike da ne podliježu fanatizmu.

Veliki petak slavi se u prije Uskrsa, a na taj dan se kršćani diljem svijeta sjećaju Isusove teške i nasilne osude, muke i same smrti.

Play ponuda
Play ponuda