TEORIJA LUĐA I OD ONE DA JE NAŠ PLANET RAVAN: / 'Zemlja je šuplja, a u njoj žive vanzemaljci, nacisti i Vikinzi

Image
Foto: Wikimedia / YouTube

Zagovornici teorije da je unutrašnjost Zemlje šuplja vjeruju da unutar nje, u svojevrsnom Rajskom vrtu,

27.12.2017.
10:05
Wikimedia / YouTube
VOYO logo

Pseudoznanstvena teorija o Zemlji kao ravnoj ploči nije jedina takva. Odavna, naime, postoje i zagovornici sasvim oprečne teorije prema kojoj je naš planet šupalj te da se unutar njega nalazi rajski vrt.

Vanzemaljci iz šupljine brinu o miru na Zemlji

Postoji čitava zajednica ljudi koji vjeruju da u šupljoj utrobi Zemlje živi šaroliko društvance koje čine superiorna vanzemaljska bića (u ovom slučaju bolje je reći - unutarzemaljska) te Vikinzi i nacisti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tzv. šupljozemljaši vjeruju da su u rajski vrt unutar planete Zemlje NLO-ima stigla i nastanila ga vanzemaljska bića preuzevši na sebe ulogu "čuvara planeta" koji otamo nadziru Zemljane kako se ne bi potamanili nuklearnim oružjem. Isti ti teoretičari zavjere vjeruju da se u ogromnoj šupljini unutar Zemlje utočište našli Vikinzi te besmrtni nacisti koji su se ondje sklonili nakon Drugog svjetskog rata, piše Daily Mail.

Jedan od vodećih zagovornika ove pseudoznanstevne teorije, Rodney Cluff, tvrdi da pokret 'šupljozemljaša' ima tisuće sljedbenika i da njihov broj neprestano raste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MRAČNE TAJNE: /

Pripremite svoje kape od alufolije, donosimo 10 najzlokobnijih teorija zavjere koje su se pojavile na internetu

Image
MRAČNE TAJNE: /

Pripremite svoje kape od alufolije, donosimo 10 najzlokobnijih teorija zavjere koje su se pojavile na internetu

Image

"Oni koji tvrde da je zemlja ravna jako su zbunjeni"

Cluff je toliko uvjeren u teoriju o šupljoj zemlji u kojoj postoji raj s vlastitim solarnim sustavom da je 2007. organizirao putovanje u središte zemlje kroz jedan od ulaza koji se navodno nalazi na Sjevernom polu. Ekspedicija je trebala koštati 15 tisuća funti, no na koncu je ipak otkazana. Osim navodnog ulaza u unutrašnjost zemlje na Sjevernom polu, oni tvrde da još jedan ulaz postoji i na Himalaji.

Cluff i ostali sljedbenici ove bizarne teorije također vjeruju da je na isti način šupalj i Mjesec te ostali planeti, a s prezirom odbacuju teoriju "ravnozemljaša".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam kako oni koji tvrde da je Zemlja ravna mogu biti toliko zbunjeni. Oni su očigledno posve u krivu jer Zemlja nije ravna nego šuplja", samouvjereno kaže Cluff.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mornar kaže da je živio u unutrašnjosti Zemlje

Za vanzemaljce koji žive unutar Zemlje Cluff tvrdi da redovito špijuniraju Zemljane koji žive na površini putem letjelica i NLO-a.

"Drže nas na oku jer žele spriječiti nuklearnu kataklizmu. Većina NLO-a zapravo dolazi iz našeg planeta", tvrdi Cluff.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godine 1811. norveški mornar Olaf Jansen tvrdio je da je uplovio kroz ulaz u unutrašnjost Zemlje na Sjevernom polu te da je ondje zatekao raj u kojemu je, skupa s ocem, živio dvanaest godina među ljudima koji su, po njegovim riječima, bili visoki preko 12 stopa (oko 3,5 metra) te imuni na bolesti.

"Grad Eden nalazi se u u jednoj prekrasnoj dolini koja je zapravo smještena na najvišoj planini unutarnjeg kontinenta", kazivao je kasnije taj norveški mornar. Suvremena znanost, naravno, odbacuje ovu teoriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo