Play ponuda

ŠTO DREVNI KOPTSKI TEKST I GRUZIJSKA FRESKA OTKRIVAJU O KRISTU? / 'Mijenjao je oblike...'

Image
Foto: Wiki

Freska u gruzijskoj katedrali prikazuje objekte koji neodoljivo podsjećaju na NLO, a nedavno prevedeni tekst drevnih egipatskih kršćana Krista opisuje kao čovjeka koji je mijenjao oblik...

11.8.2017.
15:31
Wiki
Play ponuda

Katedrala Svetitskhoveli (katedrala Živo(tvorno)g stupa) izgrađena je 1029. no još od 4. stoljeća na tom mjestu se nalazi crkva. Prema legendi, gruzijski Židov Elias bio je u Jeruzalemu u trenutku Kristovog razapinjanja i kupio je njegove halje od rimskog vojnika. Kada se vratio kući, njegova sestra je istog trenutka preminula čim je dotakla halje, preplavljena emocijama.

Halje nikako nisu odvojiti od njenih ruku pa je pokopana s njima. Kasnije je na tom mjestu izrastao enormni cedar, koji je posječen i od njega je napravljeno sedam stupova na kojima je izgrađena prva katedrala. Iz jednog od njih, tvrdi crkva, potekla je čudesna tekućina koja je liječila sve bolesti.

Sama građevina je više puta oštećena, a tijekom vlasti ruskih careva, sve freske su prebojane. No tijekom obnove 1970., otkrivena je originalna crkva, a spašene su i neke slike. A jedna od njih je prilično uzburkala duhove.

Elias je vidio razapinjanje

shimmer fallback
shimmer fallback

Slika prikazuje razapetog Krista, no u pozadini , u gornjem lijevom i desnom uglu, vide se dva okrugla objekta kako lete iznad zidina, za koju ufolozi tvrde da su leteći tanjuri.

Iz kružnih oblika izlaze tri zrake za koje tvrde kako prikazuju neki oblik pogona. Ističu kako je, iako je freska iz 11. stoljeća, originalna crkva sagrađena na temelju predaje čovjeka koji je razapinjanje i vidio.

Pasija koja otkriva pravu prirodu Krista

Neki su otišli korak dalje i tvrde kako je sam Isus bio alien, ili da je barem mijenjao oblike.

Prema nedavno dešifriranom drevnom tekstu napisanom na koptskom jeziku, Isus mijenjao izgled, piše Livescience.

"Tada su Židovi rekli Judi: Ali kako da ga privedemo, jer on nema jedan lik nego se mijenja. Ponekad je riđi, ponekad je bijel, ponedak je crveni, ponekad je boje žita, ponekad je blijed kao asket, ponekad je mlad, ponekad je star..."

shimmer fallback
shimmer fallback

Povjesničari umjetnosti kažu kako na freskama nisu prikazani nikakvi NLO-i, nego da ti diskovi prestavljaju anđele, dodajući kako se umjetnici 11. st. nisu ni trudili slikati doslovno prikaze nego simbole, prenosi Ancient origins.

No UFO-lozi ne odustaju i kao primjer navode De Gelderovo Krštenje Krista iz 1710. Također, fraze poput Uzašao na nebo, prema njima, imaju malo drugačije značenje - vratio se svojoj vrsti.

Play ponuda
Play ponuda