Play ponuda

RITUAL STAR 400 GODINA: / Poslušajte šest demona u najzloglasnijem slučaju egzorcizma

Image
Foto: Screenshot/ Youtube.com

Anneliese Michel bila je njemačka katolkinja, za koju su svećenici utvrdili kako je opsjednuta đavlom. Po nalogu würzburškog biskupa, dvojica svećenika su provela drevni rital egzorcizma.

23.1.2016.
20:16
Screenshot/ Youtube.com
Play ponuda

Pri kraju egzorcizma, koji je trajao dulje od deset mjeseci, Anneliese Michel se protivila uzimanju hrane. Kada je umrla bile su joj tek 23 godine imala je samo 31 kilogram. U aprilu 1976. godine, sud je zbog "ubojstva iz nehata zbog izostavljene pomoći", osudio roditelje i dvojicu svećenika na šest mjeseci zatvora.

Image
ZVALA JE DUHOVE: /

Opsjednuta djevojka umrla tijekom obreda egzorcizma

Image
ZVALA JE DUHOVE: /

Opsjednuta djevojka umrla tijekom obreda egzorcizma

HRVATSKI EGZORCIST: Kada opsjednutom stavim križ na glavu, Sotona poludi

No to nije bio kraj. Dvije godine nakon smrti, 25. veljače 1978. Michel je ekshumirana. Službeni razlog bila je želja roditelja da Anneliese pokopaju u boljem sarkofagu.

No pravi razlog bila je izjava jedne časne sestre kojoj se Anneliese navodno ukazala i rekla da joj se tijelo još nije počelo raspadati. Time bi bila dokazana stvarna opsjednutost vragom. Kako su tvrdili službeni izvori, ekshumiranje je pokazalo prirodni raspad tijela. Roditeljima i svećenicima nije bilo dopušteno prisustvovati ekshumaciji.

Slučaj je prvi put skrenuo pozornost šire javnosti jer je crkva odlučila upotrijebiti ritual istjerivanja vraga star 400 godina, kojeg je bilo nemoguće vidjeti još od početka 18 stoljeća.

Play ponuda
Play ponuda