Razotkriveno čudovište iz jezera?

Na temelju snimke koja je nastala 2009. na Aljasci, a koja će biti detaljno istražena u dokumentarnoj emisiji, neki zaključuju da Nessie ima brata.

21.7.2011.
11:54
VOYO logo

Naime, za sada nepoznato vodeno stvorenje jako nalikuje legendarnom čudovištu iz Loch Nessa. Ovu američku verziju Nessie za sada zovu Cadborosaurom što zapravo znači 'gmaz iz zaljeva Cadboro'. Paul LeBlond, bivši pročelnik Katedre za istraživanje Zemlje i oceana na Sveučilištu Britanske Kolumbije, tvrdi da se radi o potomku drevne vrste koja ima dugi vrat, glavu nalik konju, velike oči i grbu koja viri iz vode.

Biće ga podsjeća na plesiosaura, vrstu vodenih gmazova mesojeda za koju se misli da je izumrla prije više od 60 milijuna godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako ovo nije prvi put da je mitsko čudovište viđeno na Aljasci, prvi put je zabilježeno kvalitetnom kamerom. Biće je navodno vidljivo na nekoliko starih fotografija i crteža, ali LeBlond objašnjava da je snimka koju su snimili ribari najveći dokaz do sada, a s njim se slaže i John Kirk, predsjednik kriptozoološkog kluba Britanske Kolumbije.

Oboje ističu da na snimci nije zabilježena riba već da način kretanja ukazuje na gmaza ili sisavca. Smatraju da nije riječ niti o kitu ili jegulji, a o čemu je točno riječ tek će pokušati ustanoviti prikupljanjem dodatnih materijalnih dokaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimku nepoznatog bića pogledajte ovdje:

http://static.discoverymedia.com/videos/components/dsc/402d2d2e9ea2c8659a52de3701f3e5646fe7037c/snag-it-player.html?auto=no

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo