Play ponuda

MISTERIOZNI PROJEKT COLUMBUS: / 'Ova snimka dokazuje da je NASA poslala čovjeka na Mars još 1973. godine'

Image

Unatoč svim dokazima, brojni teoretičari zavjere tvrde kako je slijetanje na Mjesec izrežirana farsa. No drugi su otišli u potpuno drugu krajnost i tvrde kako je čovjek već 1973. hodao po Marsu.

23.5.2017.
12:41
Play ponuda

Prema teoriji koja kruži društvenim mrežama, na Mars smo sletjeli još 1973. Naravno, sada je procurilo sve - letjelica je lansirana 28. kolovoza 1973. a posadu su činili zapovjednik Elliott See (koji je uistinu bio astronaut), pilot William B. Rutledge (ime vjerojatno dodano/izmišljeno da zvuči vjerodostojnije) i Vladimir Iljušin (testni pilot, sin poznatog sovjetskog zrakoplovnog inženjera, a prema teorijama zavjere čovjek koji je letio u svemir prije Gagarina).

Image
'NE MOGU VIŠE ŠUTJETI': /

Bivši marinac tvrdi da je 17 godina branio ljudsku koloniju na Marsu

Image
'NE MOGU VIŠE ŠUTJETI': /

Bivši marinac tvrdi da je 17 godina branio ljudsku koloniju na Marsu

Snimka koja 'potkrepljuje' teoriju navodno je nastala isključivo za unutarnje potrebe NASA-e, a Mysteriousearth piše kako projekt Columbus nije ni prva ni zadnja misija koja je dovela ljude na Crveni planet.

No, iako se brojni teoretičari pozivaju na snimku kao krunski dokaz, manje je vjerodostojna od Agrokorovog financijskog izvješća.

Već na prvi pogled se vidi kombiniranje snimki visoke rezolucije i starih.

Ili najkraće - ovako zaista izgledaju Mjesec i Zemlja s površine Marsa.

shimmer fallback
shimmer fallback

Prošle godine, NASA se svojski potrudila i spajala više fotografija kako bi na jednoj snimci uhvatila Mjesec i Zemlju zajedno i to moćnim teleskopom iz orbite Marsa.

shimmer fallback
shimmer fallback

Popratila ju je poduljim objašnjenjem, među ostalim kako su morali kombinirati fotografije jer bi Mjesec bio gotovo nevidljiv s obzirom na to da je mnogo tamniji.

Sva sreća, pa su NASA-ini astronauti sve to lijepo snimili još 1973.

Play ponuda
Play ponuda