OVO NE ČITAJTE NOĆU. OZBILJNO: / 10 najjezivijih urbanih legendi Japana

Image
Foto: wiredweirdworld
10.2.2018.
17:45
wiredweirdworld
VOYO logo

Domovina seksualnih perverzija, bizarnih modnih trendova i kamikaza ujedno je i zemlja s najjezivim urbanim legendama.

Zaboravite na vampire, nasmijat ćete se na priče o zmijama iz školjki i ostalim pričama. Zbog japanskih urbanih legendi, nećete tako skoro spavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KOJIM SVE UŽASIMA PLAŠE DJECU: /

7 najstrašnijih čudovišta diljem svijeta

Image
KOJIM SVE UŽASIMA PLAŠE DJECU: /

7 najstrašnijih čudovišta diljem svijeta

1.Kushisake Onna

Prema legendi, Kushisake Onna ili žena prerezanih usta je visoka žena koja noću hoda sama noseći kiruršku masku. Ništa neobično za Japance. Ali, ona pod maskom nešto krije. Ova žena će vas zaustaviti (prije svega djecu, ona su joj najčešće žrtve) i pitati "Jesam li lijepa?" Ako odgovorite "Ne", izvući će škare i odsjeći vam glavu. Ako kažete "Da", skinut će masku i pokazati usta razrezana od uha do uha i pitati ponovo "A sada?"

Ako odgovorite "Ne", rasjeći će vas na pola, a ako kažete "Da" onda će vam samo rasjeći usta kao kod nje. Nemoguće joj je pobjeći, jer se može teleportirati i opet pojaviti pred vama. Izvor ove urbane legende je navodni policijski izvještaj iz 70-ih godina prošlog stoljeća o ženi koju je, dok je jurila za djecom, udario auto i policija je pronašla mrtvu sa ustima razrezanim od uha do uha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2.Hitobashira

Poznato i kao ljudski stup, radi se o nekada (navodno) uobičajenom obliku prinošenja ljudske žrtve. Ljudska žrtva je zakopana živa ispod ili unutar velikih građevina poput brana, mostova i zamkova, kako ih ne bi srušile prirodne nepogode ili neprijatelji. Vjerovalo se da duhovi zakopanih postaju zaštitnici građevine koji tjeraju zle duhove. Poznati slučaj hitobashire odnosi se na zamak Matsue u prefekturi Shimane. Građen je tijekom 17. stoljeća, ali je tijekom gradnje palo nekoliko zidova, pa je odlučeno da se struktura ojača ljudskom žrtvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U to vreme je u gradu održavan festival Bon, pa je dvorska garda sišla, uhvatila najljepšu plesačicu koju su ugradili u zidove. Gradnja je nastavljena bez problema, ali se, otkad je zamak izgrađen, svaki put kada bi neka mlada djevojka zaplesala na ulicama Macuea, cijeli dvorac bi se zaljuljao, pa je zabranjen ples na ulicama grada.

3.Teke teke

Teke teke teke ... stvorenje je dobilo ime po zvuku koji prozivodi stvorenje dok se kreće, laktovima. Prema priči, mlada učenica pala je ( prema nekima je gurnuta ili se sama bacila) pod vlak podzemne željeznice koji ju je presjekao na pola. No zbog mržnje i zlobe nije umrla. Njeh duh se vuče okolo noseći pilu i žrtve koje nisu dovoljno brze da ju izbegnu prereže na pola. Kako ne bi ona jedina hodala na laktovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4.Aka Manto

Zahodi japanskih škola su po ovoj legendi zaposjednuti nečim veoma čudnim. Duh opsjeda zadnju kabinu u nizu i dok sjedite na školjci pita vas želite li crveni ili plavi toaletni papir (u ne kim varijantama crveni ili plavi plašt). Ako kažete crveni, rezat će vas sve dok vaša odjeća ne postane crvena od krvi, a ako kažete plavi zadavit će vas da vam lice poplavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaki pokušaj da nadmudrite Aka Mantoa traženjem neke druge boje posljedicu ima to da vas odvuče u podzemni svet. Izgleda je jedini pravi način da se spasite da kažete "Nikakav papir" i ostavit će vas na miru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5.Tominin pakao

Ova poznata japanska priča je o pjesmi "Tominov pakao" koja govori o Tominu koji je umro i upao u pakao. Prema legendi, morate ju čitati u sebi, ako ju pročitate naglas, umrijet ćete.

"Tominov pakao" je napisao Yomota Inuhiko u knjizi naziva "Srce je poput kotrljajućeg kamena" i uvrštena je 27. kolekciju pjesama Saizo Yaso 1919. Nije jasno kada je počela priča oko nje, ali stoji upozorenje "Ako naglas pročitate ovu pesmu, tragične stvari će se dogoditi". https://www.youtube.com/watch?v=hdcNKhPCT1o

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6.Kravlja glava

Priča "Kravlja glava" navodno je toliko ukleta da svako tko je ispriča, čita o njoj ili je čuje, na kraju umire. Oni koji se susretnu sa pričom, tresu se od straha danima sve dok ne umru od straha. Prema legendi, posljednji koji je ispričao priču bio je nastavnik koji je poveo učenike na ekskurziju i tijekom vožnje autobusom odlučio, kao i inače, učenicima pripovjedati strašnu priču. Ovoga puta je odabrao "Kravlju glavu". Učenici su uskoro počeli zapomagati da stane, ali učitelj je bio u transu i recitirao.

Policija pronalazi autobus u jaruzi, učenicima u transu je išla pjena na ustra. Uspeli su ih osvjestiti, ali se nisu sječali ničega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7.Lutka Okiku

Lutka koju je opsjednuo duh djeteta desetljećima intrigira Japance. Prema legendi, lutka duga 40 centimetara obučena je u kimono sa sitnim svjetlucavim očima i kosom koja raste. Nazvana je prema prethodnoj vlasnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 1938. lutka se nalazi u hramu Mannenji u gradu Iwamisava, a prema tvrdnji iz tog hrama, kosa koja je prvo bila kratka, no narasla je na 25 centimetara, do lutkinih koljena. Povremeno ju šišaju a kosa nastavlja rasti.

Kaže se da je lutku 1918. kupio 17-godišnji Eikichi Suzuki za svoju 2-godišnju sestru Okiku, kad su posjetili Saporro. Djevojčica je voljela lutku i nije se odvajala od nje, pa niti kad je iduće godine iznenada umrla od prehlade. A prema legenti, niti nakon toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelj je lutku položila na kućni oltar i molila joj se svaki dan. No primijetili su kako je kosa lutke počela rasti., To je za njih bio znak da se nemirni duh nastanio u lutki. Obitelj Suzuki se 1838. preselila na Sahalin i predala lutku hramu Mannenji. https://youtu.be/MEYqQ1b8flI

8.Djevojka iz pukotina

Duh živi u prazninama ( primjerice namještaja i zida, ladica... ) Prvi put kad ju pogledate u oči pitat će vas da se igrate skrivača. Drugi put kad joj uhvatite pogled u pukotini, odvući će vas iz svjeta živih. https://youtu.be/kkSjGfD1JyI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9.Selo Inunaki

"Zakoni Japana ovde ne vrijede" ovaj natpis se nalazi na ulasku u misteriozno selo. Ovo izolirano mjesto je vrlo teško pronaći, mnogi tvrde da ne ne postoji. Priča se da ljudi iz Inunakija žive izuzetno čudan život; da su incesti, kanibalizam i ubojstva dio svakodnevice. Pored toga, iz nekog razloga telefoni ovdje ne rade. Postoje stare prodavaonice s govornicama, ali nikoga ne možete pozvati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10. Kiyotaki tunel

Sagrađen je 1927. a dug je 444 m. Japancima je 4 uklet. Tunel navodno opsjedaju duhovi radnika poginulih tijekom izgradnje, radeći u neljudkim uvjetima, ali i oni koji su u njemu stradali u prometnim nesrećama. Priča se kako se duhovi vide noću te čak vam i ulaze u auto, a navodno i duljina varira ovisno o tome mjerite li ga danju ili noću. https://youtu.be/wbPxGgOXU20

HOTEL PORTOFINO
Gledaj od 13.lipnja
VOYO logo