'OVO JE KONAČAN DOKAZ...': / Nakon 'žuje', na slikama Marsa pronašli tornjeve koje je sazidala drevna civilizacija!?

Image
Foto: Screenshot/Youtube

Divovska kugla koja baca veliku sjenu na površinu pronađena je kako lebdi Marsom i to baš na mjestu gdje je davno prije bilo jezero.

28.3.2017.
10:17
Screenshot/Youtube
Play logo

Teoretičari zavjere, ufolozi i ostali živopisni forumaši do sada su na fotografijama površine Crvenog planeta vidjeli svašta - od piramida i lica do boce Ožujskog piva. Ipak, za fotografiju koju je snimio Mars orbiter kažu da će promijeniti sve što znamo o Marsu. Kanali poput Alien hunters, Secureteam 10 i ostali ufolozi su se brzo "zapalili" za snimku za koju kažu da je dokaz civilizacije.

NA MARSU SE VIDI BOCA OŽUJSKOG PIVA?! Jedan od najčitanijih svjetskih portala objavio najbizarniju vijest ikad

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki tvrde da zbog sjene kugla lebdi, većina misli kako je u pitanju građevina ljudi (Marsovaca?) jer je na mjestu gdje je prije milijardi godina stajalo divovsko jezero.

"Masivna bijela kugla je nepogrešiva - kad gledate uokolo, vidite da ne postoji ništa slično. Nije sam ovelika nego, sudeći po sjeni, i visoka, pa bih rekao da je u pitanju toranj" pišu ufolozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No izgleda da su u krivu jedno od brojnih znanstvenih objašnjenja je da su na slici marsovske sferule. Poznate i kao "borovnice" zbog plavih tonova (na NASA-inim fotografijama pomaknutog spektra), otkrio ih je Opportunity u izobilju. U pitanju su nakupine hematita - neke se usađene u sulfatnu podlogu, a kod nekih je podlogu odnio vjetar pa leže slobodno na površini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo