'Zrakoplovi, bilo s posadom ili bez, moraju slijediti zakone fizike. Moraju imati neki izvor uzgona i nekakav pogon. Tik-Tak nije djelovao kao da ima išta od toga'

Američka ratna mornarica potvrdila je autentičnost triju videosnimki koje prikazuju susrete zrakoplova američke mornarice i NLO-a.

Tri videoisječka na kojima se vide vojni zrakoplovi koji su u interakciji s NLO-ima – tajanstvenim objektima koji izvode manevre nemoguće za postojeću zrakoplovnu tehnologiju – nikada nisu trebali biti pušteni u javnost, a mornarica priznaje da prikazuju "neobjašnjive zračne pojave".

Nakon 15 godina šutnje, o susretu s NLO-om progovorio je i pilot zrakoplova koji se s NLO-om susreo iznad Pacifika.

Čas na 15 kilometara, čas na 100 metara

"Nije se ponašao u skladu sa zakonima fizike. Letio je od 15 kilometara do 100 metara za nekoliko sekundi", opisao je Chad Underwood za NY Magazine.

Pentagon je potvrdio kako je snimka iz studenog 2004. autentična, a nakon što je puštena u javnost, mornarica je priznala i kako su isključili mogućnost da je posrijedi tek metereološka pojava, ptica ili drugi ljudski zrakoplov.

"Ono zbog čega je bio neobičan je njegov nepredvidljiv i kaotičan let. Kad kažem kaotičan mislim da je mijenjao visinu, brzinu leta i smjer drugačije nego bilo što što sam do tada vidio. Ponašao se na način koji nije fizikalno moguć. Zato mi je zapeo za oko. Zrakoplovi, bilo s posadom ili bez, moraju slijediti zakone fizike. Moraju imati neki izvor uzgona i nekakav pogon. Tik-Tak nije djelovao kao da ima išta od toga“, prepričava pilot. Letjelica je nazvana Tik-Tak zbog ovalnog oblika i bijele boje.

Pilot ga je upozorio na nešto neobično na nebu

Susret s neobjašnjivom letjelicom dogodio se tijekom dva tjedna i kojima je američka krstarica USS Princeton na svojim radarima sporadično uočavala letjelicu koja bi se svako malo pojavljivala pa nestajala.

Pilot David Fravor koji je uzletio nosača zrakoplova USS NImitz prvi je uočio objekt. Čini se da ga je vidio kako uranja i izranja iz vode i potom naglo odletio.

"Fravor mi je rekao budi oprezan, nešto je tamo. Uzletjeli smo i nismo tražili ništa određeno. Ali je Princeton imao nešto što su htjeli da, u nedostatku bolje riječi, ulovimo. Odjednom, pojavio mi se na radaru", prisjeća se. "Nisam ga vidio golim okom jer sam bio koncentriran da ga snimim, kako bi ga obavještajna mogla dalje analizirati", pojašnjava.

Ne želi nagađati o alienima

No osim samog susreta, neuobičajeno mu je bilo i postupanje mornarice nakon što se vratio na nosač. Nije podnio uobičajeni detaljni izvještaj, nego je morao odgovarati na pitana preko telefona.

"Nekih 20 minuta kasnije, razgovarao sam s nekime za koga pretpostavljam da je iz zapovjedništva. Samo su mi dali slušalicu i rekli, daj samo odgovori na pitanja“.

Dodao je kako uopće ne želi nagađati što je to vidio, a da do sada nije davao intervjue jer ne želi da ga se povezuje s "luđacima koji govore o malima zelenim".

"Ne želim biti dio te priče. To je bio točno ono što nazivamo NLO – nisam ga mogao identificirati, letio je i bio je objekt, dakle samo to, neidentificirani leteći objekt. Ja sam samo netko tko je donio snimku", zaključuje.