Play ponuda

MISTERIJ / Clan Beatlesa priznao da je Paul McCartney umro i da je zamijenjen dvojnikom?!

shimmer fallback

Mozda ste u zadnjih tjedan dana na drustvenim mrezama vidjeli navodni intervju s Ringo Starom u kojem tvrdi da je Paul McCartney umro 1966.

3.3.2015.
12:32
Play ponuda

To bi znacilo da je na svim albumima Beatlesa od Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band netko glumio Paula. 'Intervju' tvrdi da je basist Beatlesa poginuo u prometnoj nesreci, a grupa je bila prisiljena potraziti dvojnika kako entuzijazam oko njih ne bi splasnuo.

Ova teorija zavjere vec je dugo poznata, no nitko je nije shvacao previse ozbiljno. Proslog tjedna nekoliko je stranica objavilo 'ekskluzivni intervju s Ringo Starom' u kojem nekadasnji bubnjar Beatlesa tvrdi da je teorija zavjere tocno.

Stranice su prenijele intervju za Hollywood Inquirer u kojem Ringo kaze: 'Kada je Paul umro, nastala je panika!' Nismo znali sto napraviti pa je nas menadzer Brian Epstein predlozio da zaposlimo Billyja Shearsa kao privremenu zamjenu. To je trebalo trajati samo nekoliko tjedana, no kako se cinilo da nitko nije nista primijetio, jednostavno smo nastavili s tim. Billy je ispao dobar glazbenik, bolji cak i od Paula'. Jedini problem je sto se nije uopce slagao s Johnom.'

No, je li to istina?

Naravno da nije. Hollywood Inquirer zapravo ne postoji, a stranica WorldNewsDailyReport koja je prenijela vijest je satiricna stranica koja sluzi samo za zabavu.

Ime Billy Shears ime je izmisljenog glazbenika koji se spominje na albumu St. Pepper's, a u obzir mozete uzeti i jos nekoliko faktora:

- Broj ljudi koji je trebao lagati da bi se takva prevara odrzala je nevjerojatan - Paul McCartney ima jedinstven glas i sada zvuci gotovo identicno tome kako je zvucao u mladosti - Kolika je vjerojatnost da postoji netko tko izgleda poput Paula, zvuci poput njega, pise pjesme poput njega i svira bas lijevom rukom te zna svirati klavir?

Play ponuda
Play ponuda