Play ponuda

KOJIM SVE UŽASIMA PLAŠE DJECU: / 7 najstrašnijih čudovišta diljem svijeta

Image
Foto: Cracked.com

Od kad je svijeta i vijeka, roditelji plaše djecu kojekakvim čudovištima kako bi se klonila puno opipljivijih opasnosti. Koliko je to dobro, to je sasvim druga priča.

2.8.2015.
20:25
Cracked.com
Play ponuda

Australska krznata demonska žaba s krakovima

shimmer fallback
shimmer fallback

Većina roditelja u ostatku svijeta djecu plaši Australijom – domovinom najotrovnijih životinja na svijetu. Čak i bezazleni puž može ubiti odraslog čovjeka (puž stožac). Možete pretpostaviti koliko su onda tamošnje "babaroge" strašne. Kako se ne bi otišla igrati u divljinu aboridžinska djeca tako slušaju o Yara-ma-zha-whou. Čovjek-žaba velik kao dijete pokriven je crvenim kznom. Umjesto ruku ima krakove hobotnice te usta bez zuba, nalik na kljun hobotnice.

Prema legendi, vreba u krošnji smokve te skače na djecu. Krakovima s prijanjalkama im posiše krv, nakratko ostavi te se vrati i i cijele ih proguta. Povrati ih, samo manje no što su bili i pokrivene crvenim krznom.

Vrenemom, i oni počinju gubiti zube, rastu im krakovi i da, pogodili ste, postaju Yara-ma-zha-whou.

Namahage

shimmer fallback
shimmer fallback

Domovina sakea, perverzija i kamikaza ujedno je i zemlja u kojoj se roditelje bespogovorno poštuje. A kako i ne bi kada svake godine obilaze susjedstvo i prijete kako će pobiti najmlađe.

Dok se zapadni svijet opija do besvijesti, odrasli se 31. prosinca odjenu kao čudovišta i obilaze sela. Nešto kao koledari. Jedino ne čestitaju djeca nego odrasli. I ne čestitaju nego prijete da će oteti djecu zbog svih zločestoća u prošloj godini.

Roditelji, naravno, sudjeluju u svemu, štite djecu i govore kako će sigurno biti bolja iduće godine.

Cuco

Image
Foto: Cracked.com
Image
Foto: Cracked.com

Misteriozno biće popularno španjolskom govornom području pojavljuje se u raznim narodnim pjesmicama i uspavankama. Jer ništa neće uspavati dijete tako dobro kao prijetnja čudovištem koji jede malu, nemirnu djecu.

Iako se pojavljuje u uspavankama, ništa ne sprečava roditelje da ga iskoriste i kada dijete ne želi jesti, razbilo je vazu...

Babaroga, Baba Jaga, Crna Annis

shimmer fallback
shimmer fallback

Djeca se plaše nepoznatih staraca – izborani su, lice im izgleda "čudno" i sve u svemu, jako su dobra podloga za plašenje. U engleskoj, djecu se plaši Crnom Annis koja živi u pećini (koju je iskopala vlastitim čeličnim kandžama), a kožu zločeste djece nosi kao haljinu.

Slavenska Baba Jaga živi u plešućoj kolibi na kokošjim nogama (čija je to pobogu ideja bila), i leti u velikom kotlu kako bi otimala dječicu. Naša Babaroga (osim što je baba koja ima rogove) isto živi u špilji te noću izlazi i vreba zločestu djecu.

Prema nekim legendama strpa ih u vreću kako bi ih na miru pojela, prema drugima uđe kao duh kroz pukotine na stropu i pogosti se na licu mjesta. U popis bi ušla i vještica iz Ivice i Marice, no onda je tragično skončala (a to je zadnje što želimo za čudovište kojim plašimo djecu).

Bez obzira na kulturu, bararogama je zajedničko da su u pitanju ružne, stare žene s kanibalskim navikama (a osobito vole dječje meso).

Kappa

shimmer fallback
shimmer fallback

Jedno od starijih i poznatijih japanskih mitoloških čudovišta. Ostatak svijeta lijepo djeci objasni kako ne smiju blizu vode jer će se utopiti. Japanci osmisle vodenog goblina koji ubija nestašnu dječicu tako da im posiše crijeva. Kroz anus. Medicinari pretpostavljaju kako su porijeklo legende raspadajući anusi kod trupala pronađenih u vodi.

Psiholozi pretpostavljaju kako su Japanci poremećeni. Osobito zbog drugog dijela legende - prema nekim izvorima, Kappa svojim krakovima prvo sodomizira djecu koja se previše približe vodi. I dan danas, table upozorenja uz jezera prikazaju Kappu.

shimmer fallback
shimmer fallback

Le Père Fouettard

shimmer fallback
shimmer fallback

Dok svetog Nikolu u Hrvatskoj prati Krampus (mit podrijetlom iz Bavarske), u Francuskoj, ali i drugim zemljama, Djeda Mraza prati "Tata bič". No dok je Krampus neodređeno demonsko biće, Le Père Fouettard ima zabrinjavajuće ostvarivo podrijetlo.

Gostioničar očajan zbog dugova sreo je trojicu dječaka koji su izgledali kao da su iz bogatih obitelji. On im je, kao što bi i svaki pravi psihopat napravio, smjesta prerezao grkljane i uz pomoć supruge raskomadao.

No Djed Mraz ga je uhvatio na djelu, oživio djecu, a psihopata zarobio. I zaposlio ga kao pomoćnika koji zločestoj djeci daje komad ugljena i dobrano ih namlati. Jer koja je bolja kazna za poremećenog sadista koji je zaklao troje djece od toga da ga dovodiš u domove s djecom i daš mu da ih mlati.

Egipatski kuhar djece

shimmer fallback
shimmer fallback

Ne dječi kuhar nego baš kuhar djece.

Abo Ragl Ma Slokha, "čovjek spaljene noge" lovi djecu i živu ih kuha. Zato jer mu je spaljena jedna noga. Kako se to ddogodilo? Ni on nije slušao mamu kao dijete. Pa je sad nbrušen na svu neposlušnu djecu te ih želi naučiti lekciju. Tako da ih skuha i oglođe kosti.

Cracked.com/Webcafe.hr

Play ponuda
Play ponuda