Play ponuda

Čudovišta koja nikako ne biste htjeli susresti

shimmer fallback

Svi su čuli za Bigfoota i čudovište iz Loch Nessa pa čak i za Chupacabru, no oni svakako nisu jedina misteriozna bića koja su tjerala strah u kosti. Paranormal.about.

5.1.2014.
11:47
Play ponuda

Buniyp

Iz Australije potječe legenda o Bunyipu. Aboriđinske priče kažu da ovo čudovište vreba u močvarama, potocima, riječnim koritima. Izlazi po noći i proizvodi krikove od kojih se ledi krv u žilama. Nadalje, kako tvrde priče, proždrijet će svako biće koje mu se usudi približiti, a najdraži plijen su mu navodno baš žene. Neki opisuju ovo čudovište poput gorile, dok drugi kažu kako je ono pola životinja, pola čovjek ili duh.

Gušter iz Lovelanda

Čudovište iz Lovelanda, koje je zadnji put viđeno 1972., istraživala su dva tima istraživača. Nepoznato biće navodno je bilo visoko 1,2 metar i teško između 20 i 30-ak kilograma te imalo lice nalik žabi ili gušteru.

//www.youtube.com/embed/tViaMPN1cBg

Popobawa

I Zanzibar ima svoje čudovište. Oni ga zovu Popobawa, a prvi put se pojavio 1965., a napadi su prijavljeni i u novije doba, 1995. i 2007. Ovo čudovište opisano je kao patuljasto biće s jednim okom, krilima šišmiša i kandžama.

//www.youtube.com/embed/41gxoWuXd0s

Demon iz Dovera

Priča o doverskom demonu započela je 1977. kada je 17-godišnji Bill Bartlett posvjedočio kako je u blizini gradića Dovera vidio neobično biće koje nikad nije prije vidio. Nekoliko sati kasnije biće je vidio još jedan stanovnik, a sljedeće jutro i jedna 15-godišnjakinja. Očevici su čudovište opisali kao metar visoko biće s udovima boje breskve, glavom oblika lubenice i velikim narančastim očima.

Đavao iz Jerseya

Priče o biću poznatom kao đavao iz Jerseya sežu još u 1735., a procjenjuje se da ga je do današnjih dana vidjelo oko dvije tisuće svjedoka. Malo je reći da je priča o njemu sijala paniku, naime zbog njega su svojedobno privremeno zatvarane i škole i tvornice. Opisivali su ga kao meter visoko biće koje ima glavu kao pas, lice kao konj i krila široka pola metra. Pričalo se i da hoda na stražnjim nogama te da na prednjim nogama ima kandže.

//www.youtube.com/embed/JAaRY5bqYSc

Mothman

Riječ je o čudovištu koje je navodno 1966. po prvi put viđeno u području gradića Point Pleasant u Zapadnoj Virginiji. Biće je to crvenih očiju s krilima raspona od tri metra koje voli jesti pse i ima moć kontrole uma. O njemu je napisana knjiga prema kojoj je snimljen i film The Mothman Prophecies s Richardom Gereom.

//www.youtube.com/embed/3sCXGqHMWgY

Play ponuda
Play ponuda