Play ponuda

BBC / otkrio pravu istinu o Jetiju!

shimmer fallback

Stručnjaci su proveli DNK analizu na prstu koji je još pronađen u samostanu Pangboche visoko na Himalaji, a za koji šerpe i svećenici tvrde da je dio ruke koja pripada Jetiju.

28.12.2011.
18:20
Play ponuda

Znanstvenici i stručnjaci su putem radija BBC-ja otkrili rezultate analize prsta iz samostana Pangboche na području Nepala, koji je dio ruke za koju svećenici tvrde da je pripadala Jetiju. No, DNK analiza pokazala je da se radi o ljudskoj kosti. Ujedno se radi o završetku jedne potrage koja je počela prije 55 godina.

Naime, 1957. godine Amerikanac Tom Slick pokrenuo je ekspediciju kako bi se otkrilo postoji li Jeti. U ekspediciju je krenuo Peter Byrne te je ubrzo od Šerpa na području Nepala doznao da u samostanu Pangboche postoji Jetijeva ruka.

Pomoću 100 funti i ljudskog prsta kojim su zamijenili Jetijev, istraživači su uspjeli nagovoriti svećenike da im daju prst kako bi ga dodatno proučili.

Prst je naposljetku završio u muzeju u Londonu te je u jednom trenutku zagubljen, a ponovno je pronađen tek prije 3 godine te su se od tada obavljale analize.

Play ponuda
Play ponuda