5 STVARNIH PRONAĐENIH SNIMAKA OD KOJIH SE LEDI KRV U ŽILAMA: / Puno strašnije od filmova

Image
Foto: Screenshot

Film Projekt Vještica iz Blaira lansirao učinio je popularnim žanr horora temeljen na tobože pronađenim snimkama.

16.5.2016.
9:13
Screenshot
VOYO logo

5. Piroman iz Redwooda

Kaliforniju je 1987. zadesio pravi val podmetnutih požara, no policija nikada nije uspjela naći nikakve dokaze o počinitelju pa je slučaj na kraju završio neriješen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, dvije godine kasnije jedan je farmer u polju pronašao video vrpcu. Na vrpci su pronađene snimke piromana koji je uzrokovao sve te silne požare i još ih k tome snimio kako ih promatra i divi se svojem nedjelu.

Kada su vrpce objavljene u javnosti, konačno su pronađeni prvi osumnjičenici. Istraga je dovela do dva tinejdžera koji su imali cijelu kolekciju snimaka požara koje su podmetnuli, njih preko 60.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Bolesni obožavatelj Bjork

Ricardo Lopez bio je poremećeni obožavatelj Bjork koji je planirao ubiti islandsku umjetnicu 1996. Svoj je osmomjesečni plan dokumentirao na video vrpcama koje su pronađene kada si je oduzeo život.

Lopez je planirao poslati pjevačici bombu sumporne kiseline u nadi da će je ubiti ili unakaziti, a potom se ubiti pištoljem kojeg je kupio. Nakon osam mjeseci planiranja, poslao je bombu poštom, vratio se u svoj stan, obrijao glavu i oboji lice, oblijepio stan fotografijama pjevačice, a crnom bojom na zidovima ispisao: "Video vrpce su dokumenti o zločinu, namijenjene su FBI-ju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lopez je tada sjeo i slušao pjesme Bjork, a kada je začuo zadnji ton pjesme 'I remember you', počinio je samoubojstvo. Sve je snimio, a njegovo tijelo i snimke pronađene su četiri dana kasnije, dovoljno rano da bomba bude presretnuta u Londonu i nikada ne dođe do pjevačice.

3. Snimke ih Pennhursta

Bolnica za mentalne bolesnike Pennhurst u Pennsylvaniji bila je na lošem glasu zbog lošeg odnosa prema pacijentima, a na koncu je i zatvorena zbog mučenja i zanemarivanja bolesnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2008. bolnicu su istraživala dva studenta i sve snimali. Studenti su nastali bez traga, a nekoliko mjeseci kasnije u bolnici je pronađena njihova kamera. Na žalost, snimka je samo produbila misterij i studenti nisu nikada pronađeni.

2. Manijaci iz Dnepropetrvskog

U ljeto 2007. Mjesto Dnepropetrovsk u Ukrajini postalo je poprište strašnog vala ubojstava. U samo 22 dana, dogodilo se 21 serijsko ubojstvo. U svim je ubojstvima korišteno isto oružje - čekić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je policija uspjela pratiti mobitel jedne od žrtava, uhitili su dva 19-godišnjaka. Na njihovim su računalima pronašli preko 300 fotografija i 6 video snimki raznih zločina koje je dvojac počinio. Snimali su se kako ubijaju i muče životinje i ljude, a vjerojatno najšokantnija snimka je ona ubojstva biciklista.

1. Izgubljen u katakombama

Ispod Pariza nalazi se pravi labirint katakombi. Jedna osoba krenula je u istraživanje katakombi i svoj podvig snimila. Na snimci se vide brojne ljudske kosti i lubanje koje razgledava, a u više navrata vide se i strelice na podu koje pokazuju smjer, napravljene od ljudskih kosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimatelj s vremenom postaje sve nervozniji i čini se kao da bježi od nečega. Na kraju ispusti kameru koja je kasnije pronađena, za razliku od snimatelja kojem se izgubio svaki trag.

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo