I TO NA TISUĆE NJIH! / Krenula velika najezda pauka po kućama: Skrivali su se cijele godine, ali sada je 'sezona' - traže partnerice

Kućni pauci su potomci afričkih i mediteranskih pauka, pa im je prihvatljivija toplija klima. Zbog toga se radije skrivaju u udobnim kućama nego što grade mreže u vrtu

12.9.2021.
19:31
Getty Images
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Doba je godine kada Britanci muku muče s paucima. Naime, u prva dva tjedna rujna kreće takozvana "sezona pauka" koja završava negdje oko prvog tjedna u listopadu, piše Sun.

Muški pauci skrivaju se cijele godine i izlaze u potrazi za partnericom.

"Oni koje vidimo kako se vrzmaju po kući-obično su to muški kućni pauci", rekao Richard, samoprozvani "bugman" za BBC Newsbeat.

Vole topliju klimu

"Oni koje vidite kako trče po tepihu ispred vas i izluđuju vas, najčešće će to biti mužjak u nekakvoj zaljubljenoj potrazi".

Kućni pauci su potomci afričkih i mediteranskih pauka, pa im je prihvatljivija toplija klima. Zbog toga se radije skrivaju u udobnim kućama nego što grade mreže u vrtu.

Osmokraka stvorenja obično se rađaju u zatvorenom prostoru gdje obitavaju veći dio godine, a tove se kukcima prije nego što prekinu zaklon tijekom sezone parenja.

Tek mali broj ih je opasan za ljude

Stručnjaci kažu da ljudi ne trebaju brinuti, jer većina pauka ne može ugristi ljude. U Velikoj Britaniji postoji 650 vrsta pauka, a od njih je samo 12 opasnih za ljude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prema Richardu, čak i male i dobro očišćene britanske kuće mogu u svakom trenutku biti dom 40 pauka. Taj broj naglo raste ako živite u starijoj zgradi, gdje bi tisuće mogle vrebati u bilo kojem trenutku.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali