'ČAK SU I KRIŽ SKINULI' / Hrvat nariče nad sudbinom lokalne birtije: 'Pomračilo mi se kad je krenula 'Da sam pauk'. Šank su skršili, čovječe!'

Epitaf kvartovskoj birtiji koja više nije što je nekad bila - tako bismo mogli nasloviti objavu Hrvata na Redditu koja je danas u centru pozornosti

11.10.2021.
14:14
shutterstock
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Žaleći za lokalnom birtijom, HReditovac pitao je  kolege  koja je "glupa stvar" njima slomila srce.

"Blizu mene je bio jedan kafić nazvan po grčkoj božici. Bio mi je najbolji kafić na svijetu. Gazdarica je imala preko 65 godina, dok su konobarice imale preko 45. Osobe s kojima si mogao pričati o svemu i koje bi uvijek pomogle s izjavama tipa: "Ma mali, je*eš tu kur*u! Buš ti našel već neku koja te zaslužuje", započinje on dirljiv epitaf kvartovskoj birtiji.

"I gazdarica je bila čudo prirode. Svi su ju respektirali i bojali se. Najgore bi bilo da se ona zadere na tebe, isti osjećaj kao kad ti roditelj kaže: "Nisam ljut, samo sam razočaran", ali 10 puta gore. Nije bilo tučnjava, nije bilo svađa. Nije mi bilo ništa ljepše nego pričati s njom kak je bilo prije 40 godina dok gledam veliki križ iznad šanka. Baš je bila sila prirode“, nastavlja, a problemi su počeli kada je gazdarica otišla u mirovinu.

'Počeli su dolaziti upitni likovi'

Kako, prilično ksenofobno nastavlja, "Onda su kafić preuzele puno mlađe cure bosanske rase koje su se izazovno odijevale“, u kafić su počeli dolaziti upitni likovi.

„Potrgali su šank kad je svirao "Da sam pauk" i jednostavno mi je mjesto izgubilo šarm. Nisam više mogao pričati sa osobljem jer nisu bili stariji od 40, kad bih naručio Cedevitu dobio bih: "O pa kak to?" itd“, kaže, dodajući i najveći grijeh novih vlasnika: „Čak su i križ skinuli“.

Neki Redditovci su se osvrnuli na njegovu priču, a većina je pronašla slične detalje zbog kojih žale.

'Otkad ste kafanu stavili u deminutiv, sve je krenulo nizbrdo'

"Odkad ste kafanu stavili u deminutiv sve je krenulo nizbrdo“, šali se jedan, a većina ima svoje bolne točke

„Kad je Mlinar preuzeo kvartovsku pekaru.“, „Kad vidim one male kvartovske trgovinice kako su prazne i zatvorene ili su sada NTL. Iste trgovine u kojima sam kupovao sličice za svjetsko u Koreji i Njemačkoj te njofru i snjeguljicu“, „Kad su podijelili stolice iz kina europa. Mislim da je to def znak da se nece otvarati vise. Tugy“, , pišu.

Jednoj HrRedditovki je teško palo bojanje grafita.

' Hrvatska-Turska 2008. me fakat zaboljelo.. '

„Kada sam vidjela da su (novi?) vlasnici jedne kuće u kvartu prefarbali povijesno umjetničko dijelo - Zagija.“, na što se nadovezao jedan Redditovac.

„feel ya. u mom kvartu su boysi prefarbali malog princa kako bi stavili tenkove Domovinskog rata.“

Nekima su pak prijelomni bili trenuci: "Ne pratim nogomet. Ne zanima me uopće. Nemam nikakvih emocija vezano za taj sport.  Jedino se volim družiti dok su tekme s repkom. Al Hrvatska-Turska 2008 me fakat zaboljelo..

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali