Play ponuda

Zašto je Onur opsjednut Šeherezadom?

shimmer fallback

Nijemcima su bila potrebna dva svjetska rata da shvate kako se svijet može osvajati i bez oružane sile.

5.11.2010.
23:54
Play ponuda

Znate li koji se najznačajniji događaj u svjetskoj povijesti dogodio baš 7. studenoga? Pod vodstvom Lenjina u Petrogradu 7. 11. 1917. započela je Oktobarska revolucija? Kaj god! Francuska znanstvenica poljskog porijekla Marie Skłodowska-Curie, koja je dobila dvije Nobelove nagrade, jednu za fiziku, drugu za kemiju, rodila se 7. 11. 1867.? Ma, daj... Američki glumac Steve MyQueen umro je 7. 11. 1980.? Jok! U padu nigerijskog putničkog aviona 7. 11. 1996. poginula 142 putnika i člana posade? Baaašš...

Onur i Šeherezada, sutra, odnosno 7. 11. 2010., dolaze u Hrvatsku!!! Eto, to je to! Oni rijetki koji još ne znaju tko su Onur i Šeherezada, nek si malo proguglaju.

Šeherezada (turski Sehrazat, hrv. 'uzvišenog izgleda') je talentirana arhitektica, čiji sin jedinac boluje od leukemije, te da bi preživio potrebna mu je hitna i skupa operacija. Ona očajnički pokušava osigurati sredstva i jedino je njen šef Onur (hrv. 'čast') spreman posuditi joj novce, ali uz uvjet da s njim provede jednu noć (od ukupno 1001 noći?!). Šeherazada je spremna učiniti sve kako bi spasila život sinu i pristaje na Onurovu ponudu ne govoreći mu zašto joj je novac potreban. Nakon te noći Onur postaje opsjednut Šeherezadom. I tako 90 epizoda...

Dakle, oni su glavni likovi turske TV-serije 1001 noć, koja se već dva i pol mjeseca prikazuje na našim malim ekranima obarajući rekorde gledanosti, baš kao i u Azerbejdžanu, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Crnoj Gori, Grčkoj, Kuvajtu, Makedoniji, Srbiji... Na tisuće hrvatskih gledatelja već je otišlo u Istanbul da bi vidjeli lokacije na kojima je snimana 'kultna' serija, a u prodaji u jednom zagrebačkom seks-šopu pojavio se i Onurov vibrator (22 centimetra i tri brzine). Domišljati vlasnik kaže da mu je, otkad je na police stavio vibratore i erotsko rublje s likovima iz turske sapunice, prodaja porasla za 50 posto. Priča se da su u pripremi i Šeherezadina baklava i Onurova sogan dolma. Aferin! Ono što njihove obožavatelje obara s nogu je i činjenica da glumci koji tumače ove uloge:

- upoznali su se na snimanju ovog serijala, - ona je ostavila svog zaručnika, baletana i glumca Tan Sağtürk, koji ima nesretan broj 31 u zbroju imena i prezimena (10+21), - on je nakon osam mjeseci braka ostavio svoju suprugu, glumicu Gizem Soysally, koja ima nesretan broj 22 u svom prezimenu – nesretan broj koji se odnosi na dobroćudnu osobu, sanjara koji nerijetko slabo procjenjuje pa zna biti žrtva i svojih zabluda i neiskrenih prijatelja. Ovaj broj ukazuje i na probleme u odnosima sa suprotnim spolom.

Glavni glumac Halit Ergenç (rođen 30. 4. 1970.) u svojim podacima ima sve sretne brojeve. U datumu rođenja 30, sretan broj koji ukazuje na velike mogućnosti na području stjecanja znanja, te donosi marljivost i upornost u postizanju uspjeha. Sretan broj 14 u imenu, koji donosi putovanja, druženja i brz poslovni uspjeh, ukazuje na aktivnost, posebno onu vezanu uz dovitljivost i spretnost u poslovanju sa novcem. Sretan broj 23 u prezimenu, koji ukazuje na iznimnu pokretljivost i dinamičnu aktivnost, obećava materijalnu korist i uspjeh, te donosi posebnu vještinu u komuniciranju s ljudima i u pronalaženju novca, te spretan dolazak do boljeg položaja. A u zbroju imena i prezimena osobito sretan broj 37, koji znači čast i iznimnu uspješnost u ostvarivanju svojih namjera. To je broj znamenitih predvodnika koje cijene i kojima zavide. Osobe s tim brojem znaju dosta priuštiti sebi, ali i nesebično pomagati drugima. Simbol je uspjeha.

Lik kojeg on glumi, Onur Aksal, ima u svojim podacima također sve sretne brojeve. U Onur je broj 20, sretan broj produhovljenosti koji je sklon duhovnom razvoju, broj ambicioznosti, inicijative, novih ideja i poticaja aktivnosti, a ukazuje i na uspjeh kod suprotnog spola. U Aksal je sretan broj 10, koji ima isto značenje kao i prije opisani broj 37, a u zbroju imena i prezimena TV-lika je sretan broj 30, koji se nalazi u datumu rođenja ovog glumca!

Glavna glumica Bergüzar Korel (rođena 2. 9. 1982.) ima lošu numerološku situaciju: iako je broj 2 u datumu rođenja sretan broj i premda se u prezimenu Korel nalazi broj 19, koji je u samom vrhu najsretnijih brojeva numerologije jer ukazuje na uspješnost u ostvarivanju svih zamisli te na veliku sreću, izobilje i čast, u njenom imenu, kao i u imenu lika kojeg glumi Sehrazat nalazi se nesretan broj 28 (tzv. Sizifov broj), koji narušava ravnomjernost životnog ciklusa tako da rastancima, raskidima, razvodima ili pravnim gubicima stalno svog vlasnika vraća na početak.

I dok se u prezimenu TV-lika Evliyaoglu nalazi sretan broj 36 te u zbroju imena i prezimena sretan broj 64 (28+36), u njenim osobnim podacima u zbroju imena i prezimena je najnesretniji broj 47 (28+19), koji donosi nevolje u životu, nesreće, prikrivene opasnosti i raznovrsna iskušenja, protivnike i izdaje, nesporazume sa suprotnim spolom, razvode i rastanke!

Stoga bi prelijepa Bergüzar trebala svojim podacima dodati i prezime supruga, pa bi tako eliminirala najnesretniji broj 47 i dobila u zbroju imena i oba prezimena sretan broj 70 (28+19+23), koji je originalan, ozbiljan, dostojanstven, nezavisan i studiozan. Ima snažnu intuiciju i blistavu pronicljivost te jako izraženu individualnost. Iako izvana izgleda smiren, u njemu ključa vulkan. Ima izuzetno moćan um i sposobnost da prodre do nepoznatog. Zna posjedovati telepatske sposobnosti, zainteresiran je za duhovne znanosti i za misterije. Simbol je maštovitosti, kreativnosti i tajanstvenosti.

Ono što nas može najviše veseliti je činjenica da su Bergüzar i Halit u idealnim energetskim odnosima: njegova energija (drvo) podupire njezinu energiju (vatra), pa njezina energija uzvraća pozitivno njemu, te se tako njihove energije međusobno umnožavaju, što povoljno utječe na njihove sudbine. Jednostavnije rečeno, njih dvoje si popravljaju sudbine samom činjenicom što su zajedno i stoga mogu računati na lijepu budućnost. Zahvaljujući svojim talentima i sposobnostima postižu punu afirmaciju u životu i sreća ih služi i tamo gdje je ne očekuju.

A nas ni Gospa sinjska ne može spasiti od meksičkih i turskih sapunica...Hasta la vista amigos! Merhaba, Arkadaşlar!

Play ponuda
Play ponuda