Play ponuda

VELIKI GODIŠNJI HOROSKOP: / Što zvijezde donose vama, što Hrvatskoj, a što svijetu

Image
Foto: Thinkstock, agsandrew

Zračni element 'preuzima kormilo' od elementa zemlje, za budućih nam dvjestotinjak godina

1.1.2019.
8:44
Thinkstock, agsandrew
Play ponuda

Godina 2019., za mnoge od Nas bit će 'generalna smjernica' za budući zdrav, harmoničan i samoodrživ razvoj. Globalno gledajući, moćne energije Jupitera i Saturna u domicilnim znakovima, idealno su uravnoteženo posložene za sve Ovozemljane. Slobodno se može reći, sad ili nikad! U nadolazećem desetljeću bit će nam puno puno teže izmodelirat 'ispravnu frekvenciju' sebe u sebi, jer će se sve na svijetu još brže ubrzati. Nedoraslima evolutivnom 'trenu stvarnosti', Svesvjesti, izmaknut će se tlo pod nogama i vrijeme će im proletjeti uzalud i bestraga. Jupiter i Saturn, Veliki su Kronokatori, i svi smo mi već u cajtnotu.

Moramo izrezati, svatko svoj vlastiti, materijalistički ego/rak sebičnosti koji proždire društvo. Pohlepa, korijen svakoga zla, čovjekova je greška; to je odsutnost Dobra. Prenaglasak na racionalnosti izrasta iz razvitka znanosti i industrijske i tehnološke revolucije. Prijelomni su trenuci povijesti čovječanstva, potreban nam je novi/prastari pogled na svijet, moramo se vratiti drevnom i izvornom Putu i osloniti se na ono što je vječno. Odgovornost pojedinca za njegove postupke kamen je temeljac više svijesti. Drugima pomagati, druge tješiti, za druge postojati, to je blaženstvo koje možemo postići na Zemlji.

Iznenadna kataklizmička promjena, katastrofa svjetskih razmjera?

Priroda radi svoje. Nešto će se strašnovažno za Plavi Planet u nekoliko nadolazećih godina dogoditi. Ako ne u prosincu 2019, u siječnju 2021, hoće zasigurno. Dolazi vrijeme kad će se čovječanstvo više prikloniti ka duhovnome da ga vodi. Čovjek je krhak i povredljiv stvor, čezne za dodirom s višom stvarnošću, i to je po svoj prilici najosnovniji čovjekov nagon.

Zračni element 'preuzima kormilo' od elementa zemlje, za budućih nam dvjestotinjak godina. Zrak, zraka duše..., najfiniji je dio materije. Put „prema unutra“, put je „prema gore“. Astrologija nam pomaže da jasnije vidimo taj put.

Majka Hrvatska?

Tranzitna konjunkcija Jupitera i Saturna (2021/2022), aktivirat će natalnog Saturna u Vodenjaku (krasni potencijali) u horoskopu Hrvatske, i tek od tada ćemo biti svoji na svome. Tražiti ćemo i pronalaziti temeljne odgovore na društvene probleme.

Imamo problema s iskazivanjem kolektivne svijesti. Ostavljamo utisak smirenih promatrača. Naša potreba da „činimo dobro“, inhibirana je ekonomskim i političkim razlozima. Uz pomoć kreativnog samoizražavanja, jasno definiranog znanja i posvećivanja društvenim i futurističkim ciljevima, ozdravit ćemo od mentalne strogosti, emocionalne distanciranosti i društvene nesigurnosti. U nadi je spas.

Otkud nam toliki fantastični sportaši?

U horoskopu „rođenja“ Hrvatske, Mars i Jupiter nalaze se u vatrenom, ponosnom i dramatičnom znaku Lava, i u kvadratu su s potentnim Plutonom!

Najnadareniji i vodeći među nama, znaju se dominantno nametnuti, i ne plaše se svaki atom energije uložiti u ostvarenje ciljeva. Sposobni smo biti zlatni u mnogočemu, ne samo u sportu, a (vrlo) malo nas je.

Luka Modrić ima zvijezdu Regulus (bogatstvo i slava) na natalnom Marsu u Lavu, i naš 'Mali Kralj' je superstar Lavljeg srca. Luka Superlav ima pravu strast za svoj zanat, omogućio je i drugima da uživaju u njegovoj slavi, i može udobno sjediti na svom prijestolju!

shimmer fallback
shimmer fallback

KARDINALNI znakovi (početak godišnjih doba)

Ovan Nebo će vam podariti uvid u bitno! Uran u svibnju 2019, napušta vaš znak, nakon dugih osam godina, i sve što ste u tom 'poglavlju života' otkrili i izrealizirali, pomoglo vam je da konačno širom otvorite oči i progledate. Ne postoji veći dobitak.

Rak Da biste se do kraja uživjeli u prekrasan osjećaj unutarnjeg sjedinjenja, najprije morate proći kroz intimno preosjetilnu dolinu suza i biti žestoko opozitni sebi samima. Živite život u kojemu nema mjesta za ružne misli i loše postupke, i sve će biti dobro.

Vaga Vaša su temeljna uvjerenja uzdrmana, već niz mjeseci unatrag. Najluđe stvari ste odživjeli, i sada se možete u miru zborojit i stabilizirat. Kuda dalje? Pa k sebi, a gdje drugdje? Kad otkrijete 'tko ste', ostaje vam realizacija snova. Prvo onih ljubavnih.

Jarac Vjerujete da racionalni um može riješiti sve probleme? Plaćate previsoku cijenu za napredak koji je prvenstveno materijalne prirode. Radite marljivo, vršite svoju dužnost, meditirajte o Stvoritelju i svemu stvorenom, i darujte svijetu svoju ljubav.

FIKSNI znakovi (sredina godišnjih doba)

Bik Morate skupiti koliku god snagu imali da obavite svoje dužnosti kako najbolje umijete, da vodite pravičan život. Drugog puta nemate. Znanstvena fantastika? Ne, nije. To je vaša nova stvarnost. Ako ne znate s čime biste se bavili, izaberite 'zeleno' zanimanje.

Lav Rastuženi ste i uplašeni pomišlju da ćete se možda morati odreći tolikih stvari o kojima ste mislili da vam donose užitak. Iskorjenjujte loše navike! Jupiter će vam pružati duhovnu potporu. Očistite 'srčanu čakru', i bit ćete zlatni, kao u najboljim danima.

Škorpion Otkrit ćete privlačnost duhovnoga i mističnog štiva. Škorpion mora biti 'viši' Škorpion/Orao ili je neprepoznatljiv i nikakav. Nebesa predskazuju da ćete na kraju krajeva biti preplavljeni blaženstvom i radošću i da ćete se posvema izmijeniti.

Vodenjak Izvukli ste dobre karte, kozmičko pobjedničke. Kroz samosagledavanje na dubljoj psihološkoj razini, s vremenom ćete zaslužiti jasan uvid u višu stvarnost. Vodenjaci su, od svih nas, najbliži anđelima. Anđeli pomažu čovjeku na putu ka božanskom.

PROMJENJIVI znakovi (kraj godišnjih doba)

Blizanci Vaša učenost može biti i zaprekom, ako vam hrani sebeljublje i potiče vas da se razmećete vlastitim znanjem. Putujte kroz život slobodno, bezbrižno i lepršavo, kao zmaj u vjetru. Ljudi izopačenog morala, mogu vam naštetiti. Pažljivo birajte sebi društvo.

Djevica Jasno ćete odredit zdrave granice onoga što sebi dopuštate. Nadahnuto ćete slijediti zacrtanu disciplinu i napredovati putem prema cilju samoostvarenja. Tražite vlastite pogreške, umjesto da tražite pogreške na drugima; iskorjenite ih i riješite ih se.

Strijelac Jupiterova sila i energija spojit će vas s jezgrom vašega bića. Samodisciplina i osjećaj odgovornosti, to je ono što vam je daleko najpotrebnije za zdrav i normalan život. I za kraj, kakva će vam biti godina nova? Slatkiši, slatkiši...

Ribe Cijelu godinu ćete tragati za istinom o sebi. Istina nema potrebu da oklijeva, da se plaši ili potčinjava. Molitveno ćete prizivati sveobuhvatni osjećaj ljubavi i mira. Razotkrit ćete vlastitu 'točku lomljivosti', i to vam je više nego izvrsno. Za početak.

Play ponuda
Play ponuda