Play ponuda

Tajna milijardera bez fakulteta

shimmer fallback

Što je zajedničko bankovnom računu i školskim ocjenama? Brojke, naravno!

3.12.2010.
23:53
Play ponuda

Da bismo vidjeli postoji li neka veza između (ne)sretnih brojeva u njihovim podacima i brojeva na njihovim računima, analizirali smo datum rođenja te ime i prezime devetorice najbogatijih svjetskih milijardera koji nisu završili formalno obrazovanje. U ovu analizu nismo uključili one 'neškolovane' milijardere koji su bogatstvo stekli nasljedstvom, nego samo one koji su počeli od nule.

To su:

William Henry Gates (19+18+16=53), r. 28. 10. 1955., (53 mlrd. $) Lawrence Joseph Ellison (30+29+27=86), r. 17. 8. 1944., (28 mlrd. $) Amancio Ortega Gaona (22+22+17=61), r. 28. 3. 1936., (25 mlrd. $) Karl Hans Albrecht (8+14+25=47), r. 20. 2. 1920., (23,5 mlrd. $) Ingvar Feodor Kamprad (18+33+22=73), r. 30. 3. 1926., (23 mlrd. $), Michael Saul Dell (22+13+15=50), r. 23. 2. 1965., (14 mlrd. $) Paul Gardner Allen (18+22+17=57), r. 21. 1. 1953., (12,7 mlrd. $) Roman Arkadijevič Abramovič (19+26+27=72), r. 24. 10. 1966., (11,2 mlrd. $) Leonardo Del Vecchio (34+12+30=76), r. 22. 5. 1935., (6,3 mlrd. $) (nesretni brojevi su boldani)

U ukupno 45 analiziranih podataka nalazi se 26 sretnih brojeva i 19 nesretnih brojeva, tj. 58% sretnih i 42% nesretnih brojeva! U kaldejskoj numerologiji je odnos sretnih i nesretnih brojeva 59% prema 41%, što znači da je odnos sretnih i nesretnih brojeva u podacima ovih milijardera identičan prosjeku nas 'običnih' smrtnika koji riječ 'milijarda' teško izgovaramo!

Kad smo prije dva mjeseca analizirali šestoricu najmlađih američkih milijardera (mlađih od 40 godina, a koji imaju fakultet) koji su se obogatili osnivajući Google i Facebook, u njihovim podacima je bilo 73% sretnih i 27% nesretnih brojeva! To znači da je odnos sretnih i nesretnih brojeva u podacima ovih 'fakultetskih' milijardera dva puta bolji od prosjeka!!!

Pa, u čemu je onda tajna? Ključ odgonetke su – simboli. U numerologiji se služimo jednoznamenkastim brojevima (simbolima osobnosti i fizičke strane života) i dvoznamenkastim brojevima (koji pripadaju duhovnoj sferi, a svojim djelovanjem utječu na nas). Npr. broj 28 je nesretan broj koji nepovoljno utječe na kvalitetu života donoseći nam niz prepreka na životnom putu, no simbol 1 u tom broju podupire pozitivne strane naše ličnosti.

Naime, simboli u brojevima imaju svoje kvalitete bez obzira jesu li rezultat nesretnih brojeva, poput 28 ili 82, ili su rezultat sretnih brojeva, poput npr. 10, 19, 37 itd.

Najzastupljeniji simbol u podacima ovih 'neškolovanih' milijardera je simbol 4, koji se pojavljuje osam puta (60% više od prosjeka). A simbol 4 u nečijim podacima ukazuje da ta osoba:

• ima vrhunsku inteligenciju (taj simbol je najzastupljeniji kod nobelovaca), široke vidike i sasvim osebujan kut gledanja u odnosu na druge • otvoreno istupa jer je sigurna u sebe i svoje mišljenje i postupke, te ne izbjegava diskutirati o njima, ne poštuje autoritete, važeća pravila i oficijelne društvene stavove, nego se oslanja isključivo na svoj kritički duh • sposobna je sagledati situacije daleko unaprijed te iznaći rješenje i onih problema koji su drugima nerješivi i od kojih su već svi digli ruke • u svemu nepredvidiva, originalna (ponekad i ekscentrična), ne plaši se ničega, nikakvih promjena, čak uživa u njima • obdarena kvalitetnim pamćenjem i vrlo prilagodljiva, oštroumna, dovitljiva, spretna i snalažljiva • ne podnosi rutinu ni timski rad, te osobno zadovoljstvo postiže jedino u poslu koji dopušta inovacije, kreativno stvaranje i promjene • svestrani je inovator u kojem se krije fantastičan broj ideja i svakojakih genijalnih planova i pravi je šampion u popunjavanju vremena • ima visoke kriterije i u sebi osjeća stalnu želju za nečim posebnim, za nečim što nije svakodnevno te ima snažnu potrebu za slobodom i nezavisnošću.

Ostali najzastupljeniji simbol u podacima ovih milijardera je simbol 9, koji ukazuje da je ta osoba:

• samostalna i odluku može donijeti u trenutku, hrabra i borbena, vrlo uporna, neustrašiva i puna volje za radom i ne voli ostaviti za sutra ono što može učiniti danas • besprijekorne životne energije, puna optimizma i vjere u sebe, što joj omogućava da nadvlada sve životne nedaće • predaje se punim i iskrenim srcem svemu što radi, te odlučno i bez ikakvog ustručavanja ide prema cilju jer voli bitke, natjecanja, pobjede i sjaj • ne podnosi biti u podređenom položaju jer u sebi ima utkan duh vođe, te za svoje postupke želi snositi punu odgovornost

U njihovim podacima natprosječno je zastupljen i simbol 8, koji ukazuje da je ta osoba samodisciplinirana, odgovorna, praktična, temeljita i ozbiljna, puna kreativne energije i naglašenih organizatorskih sposobnosti, da je odličan planer i analitičar, da je urođeno staložena te da zna vrlo dobro baratati novcem.

Zanimljivo da su u podacima ovih milijardera najmanje zastupljeni simbol 2 (simbol promjena i socijalne pravde) i simbol 6 (simbol ljubavi i umjetnosti)!

Valjda najbogatiji na svijetu, najpoznatiji kompjutorski revolucionar, osnivač Microsofta Bill Gates pored simbola 8 (iz 53) i simbola 9 (iz 18) u svojim podacima ima i dva simbola 1 (iz 19 i 28). Simbol 1 je rođeni vođa, samouvjerena i ambiciozna osoba, hrabar istraživač i inovator s velikom unutrašnjom snagom i voljom koji ima veliki utjecaj na druge. To je simbol sreće, uspješnosti i izobilja.

Izvanbračno dijete pilota i 19-godišnjakinje, koja ga je s devet mjeseci dala svojoj rodbini da ga odgaja, Lawrence Joseph Ellison pored simbola 8 (iz 17) i simbola 9 (iz 27) u podacima ima i simbol 3 (simbol uspjeha i bogatstva) i simbol 5 (simbol komunikativnosti i trgovine), osnivač je Oraclea i šesti najbogatiji čovjek na svijetu.

Sin željezničara i kućne pomoćnice, osnivač lanca modnih krpica Zara Amancio Ortega Gaona ima dva simbola 4 (iz 22), simbol 8 (iz 17) te simbol 1 (iz 28), što su ga učinili najbogatijim Španjolcem.

Sin rudara, koji je zajedno sa svojim bratom osnovao jedan od najvećih svjetskih trgovačkih lanaca Aldi, najbogatiji Nijemac Karl Hans Albrecht pored simbola 8 (iz Karl) ima i simbol 5 (simbol komunikativnosti i trgovina) u imenu Hans.

Kad netko odraste na farmi i od malih nogu počne po susjedstvu prodavati šibice, olovke, božićne ukrase, a onda osnuje i razvije svjetski poznati brend IKEA, kao što je to učinio jedanaesti najbogatiji čovjek na svijetu, Šveđanin Ingvar Feodor Kamprad, onda je jasno koliko su mu u tome pomogli simbol 4 (iz 22), simbol 9 (iz 18), simbol 3 (simbol uspjeha i bogatstva) te simbol 1 (simbol sreće, uspješnosti i izobilja).

Kada je 15-godišnji Teksašanin Michael Saul Dell rastavio posve novo Appleovo računalo i onda ga opet sastavio (bez viška dijelova) nitko nije mogao slutiti da će on postati najprofitabilniji proizvođač osobnih računala u svijetu. Naravno, u tome su mu pomogla i dva simbola 4 (iz 22 i 13) te dva simbola 5 (iz 50 i 23).

Paul Gardner Allen, danas 37. najbogatija osoba na svijetu, nagovorio je Billa Gatesa da napuste sveučilište Harvard i osnuju Microsoft. Uz simbol 4 (iz 22), simbol 9 (iz 18), simbol 8 (iz 17) i dva simbola 3 nije problem imati Octopus, jednu od najdužih jahti na svijetu (127 m) s dva helikoptera, dvije podmornice, bazenom, glazbenim studiom i košarkaškim igralištem.

Peti najbogatiji Rus, Roman Arkadjevič Abramovič, nakon smrti roditelja u 18. godini počeo je sa sitnim biznisom na crno, da bi uz pomoć (pored ostalog) simbola 8 (iz 26), dva simbola 9 (iz 27 i 72) te simbola 1 (iz 19) danas imao npr. Eclipse, najdužu jahtu na svijetu (170 m).

Pet mjeseci prije nego što se rodio umro mu je otac, a majka ga je dala u sirotište. To je danas drugi najbogatiji Talijan, Leonardo Del Vecchio, proizvođač vrhunskih okvira za naočale i osnivač marke Luxottica. I bez naočala dobro se u njegovim podacima vide dva simbola 4 (iz 22 i 76) i dva simbola 3 (12 i 30).

'Simbol sim, simbol tam!' Što bi moderna numerološka poslovica kazala : 'Zrno po zrno pogača, simbol po simbol palača!'

Play ponuda
Play ponuda