Play ponuda

Recept za sreću je vrlo jednostavan

shimmer fallback

Što je potrebno da bi dobivali milijune na lutriji ili preživjeli 13 brodoloma ili obranili se od morskog psa? Treba igrati igre na sreću, znat plivat ili biti Supermen?

1.10.2010.
16:42
Play ponuda

Milijunski snovi

Umirovljeno vojno lice, 57-godišnji Amerikanac Ernest Pullen iz mjesta Bonne Terre u Missouriju, prije tri mjeseca, tj. u lipnju ove godine na lutriji u igri 100 Million Dollar Blockbuster je osvojio milijun dolara. A ovaj tjedan na strugalici Mega MONOPOLYosvojio je 2.000.000 dolara!

Sretni penzić se rado prisjeća jednog svog sna od prije šest godina u kojem je osvojio hrpu novca. I nakon lipanjskog dobitka osjećao je da njegov san nije ostvaren u cijelosti. Sada zna da je! U čemu je tajna? 'Svi brojevi koje sam tada sanjao i svi moji sretni brojevi, bili su na lutrijskom listiću!'

Ali sretnik ne zna da se u njegovom imenu Ernest nalazi vrlo primamljiv i sretan broj 24 (5+2+5+5+3+4) koji ukazuje na mogućnost ostvarivanja koristi te je prikladan za poslove, novčane dobitke kao i za dobivanje darova od drugih.

U prezimenu Pullen je sretan broj 30 (8+6+3+3+5+5) koji podstiče marljivost i upornost u postizanju uspjeha te donosi i čast i novac.

A u zbroju imena i prezimena je sretan broj 54 (24+30), broj koji ukazuje na lijepu budućnost i koji donosi uspjeh (pored medicine, sporta itd.) i u igrama na sreću!

Zanimljivo da je Ernest kupio dobitni listić 17. rujna, a broj 17 je sretan broj koji ukazuje da će se njegov vlasnik u prvom dijelu života jako truditi, a kasnije uživati u radosti ostvarenja svojih ciljeva. Nekima ovaj broj može pomoći da postanu slavni. I bogati!

Kud plovi ovaj brod

Umirovljeni engleski elektroinženjer, 55-godišnji Glenn Crawley nakon sedam godina prevrtanja sa svojim katamaranom Mischief napokon je našao izazov kojem njegova jedrilica nije dorasla. Ove srijede (29.09.) na plaži Fistral Beach kraj Newquaya, po 13. i posljednji put, prevrnuo je katamaran, ovaj put pod divovskim valom koji je uništio plovilo. A 'kapetan brodolom', kako ga je prozvala lokalna obalna straža, opet je i iz ove priče izašao neozlijeđen.

Gospodin Crawley svojim je pustolovinama koštao Kraljevsku nacionalnu ustanovu za spašavanje brodica (RNLI) oko 30.000 funti koja je svaki put izašla na more i spasila njega i njegovu jedrilicu. Samo u prvoj godini svog jedrenja bio je spašen tri puta, a 2007. g. spašavali su ga četiri puta u četiri sata. RNLI ga je molio da odustane od jedrenja, a lučki kapetan mu je na kraju zabranio da više isplovi sa svojim katamaranom, dok ne prođe tečaj jedrenja kojemu će on biti prisutan.

'Ja sam među prvima koji će priznati da povremeno zabrljam, no sve ima svoj kontekst ... Ako se ne prevrnem, znači da se ne trudim dovoljno. Moj moto je 'radi stvari do kraja ili ih uopće ne radi'' izjavio je ovaj, kako se voli zvati, 'ekstremni jedriličar'.

Ovom 'čovjeku mora' ne pomažu u njegovim brodolomijama samo obalna straža i lokalni ribari, nego i sretan broj 21 u imenu Glenn (3+3+5+5+5) i u prezimenu Crawley (3+2+1+6+3+5+1) koji je ambiciozan, ponosan i ne voli biti podređen. Kao i sretan broj 42 u zbroju imena i prezimena (21+21)!

Na užas spasitelja, ovaj uporni brodolomac 'pravi se Englez' i najavljuje svoj povratak jedrenju!

Morski pas

Prije tri tjedna (11.09.) 37-godišnji splitski glazbenik Sebastian Koceić ronio je i lovio ribu u moru kod Jelse na Hvaru.

'Ronio sam na dubini od 25 metara, tristotinjak metara od obale. Ugledao sam gofa, opalio i probio ga harpunom. Tad sam vidio kako se morski pas približava. Nasrnuo je na gofa i raskomadao ga je gotovo u trenu' priča Sebastian. Morski pas zatim se okrenuo prema njemu i okomio se na njegovu nogu, malim i oštrim zubima iskidao mu je debelo zimsko odijelo za ronjenje, a na nozi ostavio modricu. Morski pas počeo je kružiti oko njega i ubrzo ga zaskočio ugrizavši ga za leđa, a sljedeći je napad izveo frontalno pokušavajući Sebastiana ugristi za prsa. U strahu za život ronilac ga je obuhvatio lijevom rukom, a desnom dohvatio nož i zabio mu ga u glavu. Morski pas se, kaže, odmah primirio i, trzajući, počeo tonuti. Kad se uvjerio da je psina mrtva, sajlom ju je vezao i krenuo prema obali. Uz prijateljevu pomoć dovukao ga je u Jelsu, a metar i pol dugačak pas je završio na gradelama.

Pored višegodišnjeg ronilačkog iskustva i oštrog noža, hrabrom muzičaru su pomagali i sretan broj 25, broj lijepe budućnosti, u imenu Sebastian (3+5+2+1+3+4+1+1+5), sretan broj 21 u prezimenu Koceić (2+7+3+5+1+3), koji je ambiciozan, ponosan i ne voli biti podređen (pa ni pojeden!) te osobito sretan broj 46 u zbroju imena i prezimena, koji znači čast i iznimnu uspješnost u ostvarivanju svojih namjera. To je broj znamenitih predvodnika koje cijene i kojima zavide. Osim ovako pozitivnih zračenja, broj 46 ujedno ima moć poništavanja značajnog dijela zračenja nesretnih brojeva (pa i morskih pasa) oko sebe i simbol je uspjeha.

Ako niste među ovih 5 posto srećkovića, potrudite se biti!!!

Play ponuda
Play ponuda