DEKADE U ZODIJAKU: / Svaki horoskopski znak ima tri lica, znate li koje je vaše?

Znate svoj horoskopski znak, možda znate i podznak, no znate li kojoj dekadi pripadate i što to točno znači?

30.4.2019.
8:15
Thinkstock

Dekada, prilično pojednostavljeno, obuhvaća trećinu znaka i prilično određuje njegove osobine.

Zodijak, koji obuhvaća 360 stupnjeva neba, dijeli se na 12 znakova pa svaki znak ima točno trideset stupnjeva, koji se mogu podijeliti na tri jednaka dijela. Ovi dijelovi nazivaju se dekadama. Prilično pojednostavljeno, svaki znak traje 30-ak dana, a svaka dekada 10-ak. Primjerice, ako ste Bik rođen 22. travnja pripadate prvoj dekadi, Bikovi rođeni za Praznik rada drugoj, a oni rođeni 15. svibnja trećoj.

Svaka dekada u vašem znaku pripada znacima istog elementa poredanima prema redoslijedu u Zodijaku pa dekade objedinjuju sva tri znaka jednog elementa.

Tako će dekade vatrenog Ovna pripadati Ovnu, Lavu i Strijelcu, dekade Bika drugim zemljanim znakovima Biku, Djevici i Jarcu, dekade Blizanaca pripadaju Blizancima, Vagama i Vodenjacima, vodeni Rak svoje dekade dijeli Raku, Škorpionu i Ribi itd.

Konkretno, primjerice, Vaga rođena u prvoj dekadi dijeli neke osobine Blizanaca, ona u drugoj je Vaga "na kvadrat", a ona u rođena u trećoj dekadi ima i crtu Vodenjaka.

Svakom dekadom vlada određeni astrološki planet i može detaljnije objasniti nečiji karatker.

Ovan

1. dekada (od 21.3. do 30.3) Vladar: Mars

Obzirom na to da i vam dekada pripada Ovnu, sve ono što vrijedi za Ovnove, za vas vrijedi "na kvadrat". Puni ste energije, strastveni i energični. Sportskog ste i natjecateljskog duha. Često ste i brzopleti jer vam nedostaje strpljenja i organizacije. Međutim, vrlo ste odlučni, hrabri i volite pomogati. Volite izazove, promjene i putovanja, ali i svaki oblik zabave i druženja.

2. dekada (od 31.3. do 10. 4. )

Vladar: Sunce

Zbog Lavlje crte, rođeni ste vođa, težite dominantnim ulogama, hodate uzdignute glave, ponosni ste i cijenite čast. Velikodušni ste i darežljivi. Vodite bogat društveni život, često volite biti u središtu pozornosti i prirodno ste talentirati za zavođenje.

3. dekada (od 11. do 20. 4.)

Vladar: Jupiter

Aktivni ste i poduzetni, a zahvaljujući Strijelcu, velik ste pustolov i istraživač. Sposobni ste ostvariti svoje ideje. Na poslovnom putu čekaju vas uspjeh i novac, a na intimnom brak iz ljubavi.

Bik

1. dekada (od 21. do 29. 4.)

Vladar: Venera

Obdareni ste ljepotom, šarmom i senzualnošću. Imate ono nešto u vama što privlači ljude. Nepopravljivi ste hedonist - volite modu, dobar zalogaj i dobro vino. Erotični ste, zavodljivi i ne možete zamisliti život bez partnera i ljubavi.

2. dekada (od 30. 4. do 9. 5. )

Vladar: Merkur

Komunikativni ste i elokventni. Čak i ako vam to nije profesija, savršeno se snalazite u pisanju, PR-u trgovini i uglavnom svemu što ima veze sa službenom komunikacijom. Imate mnogo hobija, a i vjerojatno ćete rano početi zarađivati za život. Vaše veze uglavnom počinju iz prijateljstva i važno vam je da s partnerom dijelite iste interese.

3. dekada (od 10. do 20. 5 )

Vladar: Saturn

Ambiciozni ste. Kako vašom dekadom dominira Jarac, prilično su vam važne financijska sigurnost i profesionalni uspjeh i u to ulažete mnogo svoje energije. Vrlo ste uporni, tvrdoglavi i neprilagodljivi, a u pravilu se oslanjate na razum, a ne srce.

Blizanci

1. dekada (od 21.5. do 31.5.)

Vladar: Merkur

Kao tipični Blizanci, pričljivi ste, duhoviti i imate mnogo poznanika. Najviše vam imponira kada vam se dive zbog vaše dovitljivosti i oštroumnosti. Komunikacija, obrazovanje zabavna industrija ili rad u medijima neka su od područja u kojima biste mogli uspjeti. Ipak pripazite na vaš temperament.

2. dekada (od 1. do 11. 6. )

Vladar: Venera

Uživate u zavođenju, točno znate što reći i napraviti kako biste se svidjeli drugima i uživate kada ste u središtu zbivanja, a to je uvijek. Ipak, imate mnogo poznanika, a malo pravih prijatelja. Zbog vašeg lepršavog i druželjubivog duha, teško ćete se skrasiti i ozbiljna veza vam brzo dosadi, osim ako ne naletite na nekoga tko voli društvo jednako kao i vi.

3. dekada (od 12. do 20. 6. )

Vladar: Uran

Inteligentni ste, snalažljivi a privlače vas ljudi snažne osobnosti i neobičnog načina razmišljanja. Imate mnogo talenata i možete raditi više stvari istodobno. Zbog crte Vodenjaka, prezirete društvene norme, volite svoju slobodu i nije vas lako zadržati u mjestu. Veze su vam pune uspona i padova.

Rak

1. dekada (od 21. do 30. 6. )

Vladar: Mjesec

Romantični ste, osećajni, a intuicija vam je nepogrešiva. Beskompromisno ste odani obitelji i tradicionalnim vrijednostima. Raspoloženje vam se u danu promijeni nekoliko puta. Sloni ste sanjarenju i brižni prema onima koje volite.

2. dekada (od 1. do 11. 7. )

Vladari: Mars i Pluton

Zbog tajanstvenog Plutona u djetinjstvu ste povučeni i sramežljivi, a tijekom odrastanja sve više do izražaja dolazi ratnički Mars pa postajete samosvijesni borac koji nikome ne dopušta da vas vrijeđa i omalovažava. Teško se nosite s uzburkanim emocijama i strašću koje skrivate od drugih. Zbog tračka Škorpiona imate, za jednog Raka, prilično velike seksualne apetite, a ponekad djelujete i arogantno te provokativno. No prije svega ste velikodušni i osjećajni sanjar.

3. dekada (od 12. do 21. 7.)

Vladar: Neptun

Umjetnička ste duša i život vam je nezamisliv bez dobre knjige, plesa, muzike. Zbog riblje dekade, obožavate more i vodu, to vas opušta. Skloni ste iluzijama. Zbog tog eskapizma od svih Rakova, vi ste najskloniji alkoholu pa pazite da ne pretjerate. Ne plaši vas samoća, ali strahujete od gubitka ljubavi.

Lav

1. dekada (od 22. 7. do 2. 8. )

Vladar: Sunce

Svijet se vrti oko vas - teatralni ste, znate se nametneti i privući pozornost, samosvijesni ste i prilično raskošnog karaktera. Ne podnosite autoritete, iako svoj namećete drugima. Volite djecu, igru, zabavu i život na visokoj nozi.

2. dekada (od 3. do 12. 8.)

Vladar: Jupiter

Velikodušni ste, optimistični i zabavni. Znate upravljati novcem i čini se kao da vam sam pada u krilo. Imate visoke moralne principe, a više od svega cijenite istinu i iskrenost. Imat ćete brojne veze tijekom života, no ipak ste od svih Lavova najmanje skloni seksu na jednu noć. Prlično je vjerojatno da ćete barem dio života živjeti u inozemstvu.

3. dekada (od 13. do 22. 8. )

Vladar: Mars

Energični ste, strastveni i odlučni. Ne podnosite monotoniju i uvijek ste u potrazi za nekim novim iskustvom. Teško kontrolirate osjećaje, a ljubavni život vam je buran i nepredvidiv. Najveća opasnost zdravlju vam je suludi i stresni ritam života.

Djevica

1. dekada (od 23. 8. do 2. 9. )

Vladar: Merkur

Dugo razmišljate i temeljito analizirate jer ništa ne želite prepustiti slučaju. U svakom segmentu života cijenite kvalitetu i izvrsnost. Mnogo očekujete od drugih, ali najviše od sebe i uvijek se trudite dati sve od sebe. Veliki ste radoholičar. Potiskujete svoje osjećaje i teško vam je zauzeti za sebe.

2. dekada (od 3. do 12. 9 )

Vladar: Saturn

Drugima djelujete hladno i proračunato no samo zato što ste često pretjerano sumnjičavi i oprezni. Skrivate osjećaje u strahu da ih netko ne povrijedi. I inače se gotovo nikad ne prepuštate srcu nego se vodite razumom, a to osobito vrijedi kada je u pitanju novac jer vam je financijska situiranost iznimno važna.

3. dekada (od 13. do 22.9 )

Vladar: Venera

Pedantni ste, istančanog ukusa, uvijek lijepo obučeni i dotjerani. Ne podnosite grubost, trudite se biti ljubazni prema svima. Dobri ste u svom poslu. No u privatnom životu bježite od intenzivnih osjećaja te red i stabilnost uvijek pretpostavlje strasti i uzbuđenju.

Vaga

1. dekada (od 23.9. do 2. 10. )

Vladar: Venera

Vaš čarobni osmijeh, neodoljivi šarm i nepogrešivi takt otvaraju vam sva vrata. No druga strana vaše nepogrešive socijalne inteligencije je da su vam veze nevjerojatno važne i jednsotavno ne znate biti sami. Po prirodi ste neodlučni i treba vam partner koji će vas stabilizirati.

2. dekada (od 3. do 12. 10. )

Vladari: Uran i Saturn

Iza vaše ljubazne prirode krije se snažan karakter. Koliko god vas život udarao, uvijek ćete ostati na nogama. Najkraći vaš opis bio bi čelična ruka u svilenoj rukavici. Iako kao i sve Vage više volite sklad i izbjegavate sukobe, kada vas naljute postajete prilično opasni i nemilosrdni. Zbog toga vas često prati i poslovni uspjeh.

3. dekada (od 13. do 22. 10. )

Vladar: Merkur

Možda vas život nije mazio, ali vas je usmjerio na put samoostvarenja i osobnog razvoja. Sve Vage nevjerojatno cijene sklad i imaju oko za ljepotu, no kod vas je taj umjetnički talent najizraženiji, osobito tamo gdje do izražaja dolazi Merkurova komunikativnost, prvenstveno u glazbi, glumi i plesu.

Škorpion

1. dekada (od 23. 10. do 2. 11. )

Vladar: Mars

Snažnog ste karaktera, strastveni i uvijek željni izazova i dokazivanja. Zato su za vas idealni uzbudljivi poslovi, s mnogo stresa i rizika. Često ste posesivni, osvetoljubivi i ljubomorni, ponekad i do ekstrema. No koliko god ste posesivni, sami u ljubavi i niste osobito vjerni, prije svega zbog vašeg neutaživog libida.

2. dekada (od 3. do 2. 11. )

Vladar: Neptun

Kakve god emocionalne bure i oluje proživljavali, na vama to neće biti vidljivo. Imate strahovitu moć samokontrole, ali i karizmu. Duboko ste intuitivni, kreativni i inteligentni. U jednoj životnoj fazi vjerojatno čete naginjati mističnom i duhovnom.

3. dekada (od 3. do 21. 11. )

Vladar: Mjesec

Prilično ste zadovoljni sobom, ali istodobno osjetljivi za druge i nevjerojatno maštoviti. Zračite seksepilom, zavodite pogledom i nemoguće vam je odoljeti. Iako ste ponekad autodestruktivni (razmislite samo koliko ste popili proteklih mjesec dana) imate veliku sposobnost regeneracije.

Strijelac

1. dekada (od 22.11. do 1. 12. )

Vladar: Jupiter

Vječiti ste optimist, a krasi vas i neutaživa žeđ za znanjem, putovanjima i upoznavanjem drugih mjesta i kultura. No vaši interesi nisu samo hipotetska i filozofska jer imate i prilično dobar nos za biznis. Znate uživati i ne podnosite društvene konvencije. Omiljeni moto vam je "živi i pusti druge da žive". Vrlo je vjerojatno da ćete sreću, i ljubavnu i poslovnu, pronaći dalje od mjesta rođenja.

2. dekada (od 2. do 11. 12. )

Vladar: Mars

Sve što je misteriozno, vama je neodoljivo - filozofija ili duhovnost, drevna povijest ili psihologija - vama je izučavanje tajni ne samo posao nego i stil života. Ne podnosite kad vam neko nameće autoritet ili vas sputava. Rano odlazite od roditelja.

3. dekada (od 12. do 21. 12. )

Vladar: Sunce

Težite uspehu. Vi jednostavno morate postići nešto više; izdići se iz prosjeka, zbog čega vas drugi ponekad doživljavaju taštima. Imate mnogo prijatelja, no važniji vam je vaš slobodan prostor. Volite prirodu, putovanja, zanimaju vas filozofija i istraživački poslovi.

Jarac

1. dekada (od 23. do 31. 12.)

Vladar: Saturn

Vama je sve misija, i koliko god trajalo, nećete odustati dok ju ne ostvarite. Uporni ste, dosledni, ozbiljni i odgovorni. Rano u životu se suočavate se sa odricanjem, a to je samo vaš uspon do vrhunaca.

2. dekada (od 1. do 10. 1.)

Vladar: Venera

Rano sazijevate i uvijek ste ugodnije osjećali u društvu starijih, zrelijih ljudi. Racionalni ste i štedljivi, no moguće da vas zaslijepi raskoš pa i pohlepa. Savršeni ste šef jer se dobro snalazite u organizaciji posla i radu s ljudima. U ljubavi ste vjerni.

3. dekada (od 11. do 19. 1. )

Vladar: Merkur

Imate visoko mišljenje o sebi - ne bez pokrića: puno ulažete ulažete u svoje obrazovanje i karijeru. Zato ćete i kasnije u životu požnjeti nagrade. Iako vam nisu strana materijalna zadovoljstva, težite i duhovnom razvoju. Volite crni humor.

Vodenjak

1. dekada (od 20. do 29. 1. )

Vladar: Uran

Društveni ste, duhoviti i gladni novih ideja i neobičnih iskustava. Volite ljude, originalni ste, neposredni a većini ljudi teško dokučivi. Duhom ste ispred svog vremena i obožavate znanost, znanstvenu fantastiku i sve što vam može zagolicati um.

2. dekada (od 30. 1. do 8.2.)

Vladar: Merkur

Vrlo ste komunikativni, neposredni; jezik vam radi brzo, a mozak još brže. Najbolje vam leže kreativni poslovi i timski rad. Najviše vam odgovara društvo mlađih ljudi s kojima se možete neopterećno smijati. Na intimnom planu, često znate zamijeniti ljubav i prijateljstvo.

3. dekada (od 9. do 18. 2.)

Vladar: Venera

U vama se neprestano odvija sukob između starog i novog, između želje da krenete dalje i ostanete tu gde jeste. Možete mnogo postići u poslovima vezanim za modu, dizajn i nove tehnologije. Koliko god da ste skeptični i oprezni, ne prestajete istraživati sve što je novo i nepoznato.

Ribe

1. dekada (od 19. do 28. 2. )

Vladar: Neptun

Maštoviti ste, kreativni, a mnogi među vama su nadareni za skladanje, pisanje stihova, ples, književnost i glumu. Imate najizoštreniju intuiciju u čitavov Zodijaku no zato trpi vaš racio - skloni ste idealiziranju i platonskim ljubavima te nemate baš puno smisla za praktično.

2. dekada (od 29.2. do 9.3)

Vladar: Mjesec

Nepopravljivi ste romantik, lako ranjivi i emotivno nesigurni. Volite djecu, a i inače pomažete slabijima i nemoćnima. Teško odlazite iz roditeljskog doma, a majka uvijek ima posebnu ulogu u vašem životu. Zaljubljive ste prirode i u vječitoj potrazi za srodnom dušom.

3. dekada (od 10. do 20. 3.)

Vladari: Mars i Pluton

Obdareni ste seksepilom i za jednu Ribu vrlo ste vješti u zavođenju. No tipično za Ribu, često znate biti posesivni osobito prema partneru kojemu postavljate visoke ciljeve. S vama završava krug Zodijaka pa se za vas govori kako posjedujete mudrost svih znakova. Intuicija je vaš vodič kroz život no kako bi ju iskoristili, važno je da imate jasan cilj u životu i razrađenu strategiju.


Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali