Play ponuda

Brojevi koji su promijenili sudbinu Lady Di?

shimmer fallback
3.10.2010.
20:57
Play ponuda

PRVA AUTOMOBILSKA ŽRTVA Irska znanstvenica Mary Ward (27.04.1827. – 31.08.1869.) bila je poznata po svojim minucioznim opisima i crtežima svemirskih tijela (koje je promatrala teleskopom) i insekata (koje je gledala pod mikroskopom). Bila je jedna od samo tri žene koje su bile članice Kraljevskog astronomskog društva, izdala je tri knjige koje su dvadesetak godina bile bestseleri, ali najpoznatija je kao prva žrtva neke automobilske nesreće.

Sinovi njenog ujaka, poznatog astronoma Parsonsa, bili su tehnički vunderkindi koji su konstruirali eksperimentalni automobil na paru. Mary sa suprugom i nećacima tog je dana otišla na vožnju. Na jednoj okuci neravne ceste (tada je i makadamska cesta bila rijetkost, a asfalt je bio čisti SF) Mary je ispala iz auta i pala pod njegov čelični kotač (tada su i autogume bile čisti SF). Iako je brzina parnog auta bila svega pet kilometara na sat, pad je za 43-godišnju Mary bio fatalan.

GLUMAC Američki dječji glumac William Billy Robert Laughlin (05.07.1932. – 31.08.1948.) počeo je s osam godina igrati lik Frogija u kratkometražnim filmovima Our Gang. Narednih pet godina prikazivanja te filmske serije učinile su ga iznimno popularnim, a naročito je bio pamtljiv njegov grleni glas (stvarno njegov, bez nasnimavanja!) koji je podsjećao na žablje kreketanje. Kad je nakon pet godina serija završila, Billy se svojevoljno maknuo iz show biznisa i, konačno, počeo uživati u svojim tinejdžerskim godinama.

Tog dana vozeći skuter i raznoseći novine po susjedstvu u mjestu La Puente u Kaliforniji jedan autobus je otraga naletio na 16-godišnjeg Billyja i njegov skuter te ga usmrtio na mjestu nesreće.

BOKSAČ Američki boksač Rocky Marciano (01.09.1923. – 31.08.1969.) talijanskog porijekla i pravog imena Rocco Francis Marchegiano, bio je svjetski prvak u boksu u teškoj kategoriji punih pet godina, od 1952. do 1956. godine. Kada je napustio ring postao je jedini šampion u teškoj kategoriji koji je završio svoju karijeru neporažen, a od ukupno 49 mečeva, 43 borbe je dobio 'knock-outom', šest sudačkom odlukom, a - bez ijednog poraza.

Ipak, jedini poraz u životu desio mu se dan prije njegovog 46. rođendana kada je bio putnik u malom privatnom avionu Cessna 172 kojim je upravljao neiskusni pilot sa skromnim iskustvom od 231 sata leta, od čega samo 35 sati noću. Pilot je, radi lošeg vremena, pokušao sletjeti na jedan mali aerodrom prije odredišta, ali je izgubio orijentaciju i srušio se tri kilometra prije sletne staze. Rocky je prvi put i zauvijek ostao ležati na ringu života.

PILOT Američki pilot William Pershing Benedict (1928. – 31.08.1974.) je najpoznatiji kao prvi pilot koji je sletio na Sjeverni pol. Drugi svjetski rat on je proletio kao pilot borbenih zrakoplova, a jednom kad je bio oboren spasio ga je padobran. Poslije rata Benedict je bio stacioniran na Aljaski, a kad su mu, kao iskusnom pilotu i instruktoru letenja, ponudili da pokuša obaviti prvo polarno slijetanje avionom, Benedict je objeručke prihvatio. Sa modificiranim vojnim transportnim avionom C-47 (koji je imao i kotače i skije) uz kopilota i jednog znanstvenika Benedict je 03.05.1952. godine sletio točno na 90. stupanj geografske širine ispod čijeg leda je 4 kilometra dubok ocean.

Deset godina poslije pukovnik Benedict se umirovljuje i počinje raditi kao protupožarni pilot u Kaliforniji. Dvanaest godina gasio je šumske požare, a tog dana 46-godišnji Benedict je vozio dvomotorni Grumman F74 ispuštajući protupožarnu smjesu i gaseći još jedan požar, da bi nakon svih ratova, ledova i požara koje je prošao, ovaj put odletio u vječnost. PRINCEZA Princeza od Welsa, Diana Frances Spencer (01.07.1961. – 31.08.1997.) bila je prva supruga Prica Charlesa, prijestolonasljenika Ujedinjenog Kraljevstva. Iako je Diana rođena u jednoj staroj aristokratskoj engleskoj obitelji koja je imala višestoljetne veze sa kraljevskim dvorem, mnogi su se iznenadili kada je 33-godišnji Princ Charles vjenčao 20-godišnju Dianu.

Povijest pokazuje da bi za nju bilo bolje da se to nije desilo, a numerolozi dodaju 'kako počelo tako i završilo':

- vjenčali su se 29.07.1981.g. u najnesretnijem broju 29 u kaldejskoj numerologiji koji donosi nevolje u životu, nesreće, prikrivene opasnosti i raznovrsna iskušenja, protivnike i izdaje, nesporazume sa suprotnim spolom, razvode i rastanke. Ovaj broj većinu svojih vlasnika ne usrećuje u odabiru svoga partnera!

- razveli su se 28.08.1996.g. na nesretni broj 28 koji narušava ravnomjernost životnog ciklusa tako da rastancima, raskidima, razvodima ili pravnim gubicima stalno svog vlasnika vraća na početak.

- u njenom imenu Diana nalazi se iznimno nesretan broj 12 pa osobe s tim brojem često trpe zbog toga što ih drugi iskorištavaju. Taj broj ukazuje na osobu koja nosi i rješava tuđe probleme, a i sama nerijetko ima poslovnih i novčanih problema. To je tzv. broj žrtve.

- Charles i Diana nisu bili u povoljnim energetskim odnosima: ona je rođena u energiji Drva, a on u energiji Metala (r.14.11.1948.), pa je energija Charlesa imala tendenciju kontrole i ograničavanja energije Diane koja je to registrirala i stvarala otpor i tako je u međusobnim odnosima dolazilo do potiranja, umjesto umnožavanja energija.

Play ponuda
Play ponuda