ISTRAŽUJEMO MAĐARSKU / U ovoj palači snimani su brojni poznati filmovi: Zavirite u njenu unutrašnjost

Donosimo Vam najnoviji nastavak serijala putopisa koji radimo u suradnji s ekipom Croatia Infiltration. Današnja postaja je Mađarska.

18.7.2021.
18:01
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Vjeko, Mihovil, Matija i Josip nas nastavljaju voditi kroz Mađarsku. U današnjoj epizodi prolazimo kroz glavni grad i upoznajemo neke od njenih zaboravljenih ljepota. Njihov rad možete pratiti na YouTube kanalu Croatia Infiltration.

U unutrašnjosti elektrane Kelenföld se skriva pravi biser art deco-a. Elektrana je smještena u strogom centru Budimpešte, u naselju Buda. Taj cijeli kvart dobiva značajan priljev novaca te će kroz par godina postati novo i elitno mjesto stanovanja. Arhitekti Reichl i Borbiro dizajnirali su unikatnu kontrolnu prostoriju za tvornicu koja je u svom dobu (1914.) bila najnapredniji oblik elektrana.

Palača Adria, djelo arhitekta Arthura Meininga, nalazi se u sjevero-istočnom dijelu Parka Slobode u Budimpešti. Zgrada je projektirana između

1900. i 1902. u Neo Baroknom stilu. Derutno stanje objekta privuklo je brojne filmaše. Ovdje su snimani filmovi 'Red Sparrow' i 'A good day to die hard'.

U sljedećoj epizodi koju ćemo objaviti iduće nedjelje, Croatia Infiltration nastavlja dalje sa svojim istraživanjima. Možete ih pratiti na društvenim mrežama, Instagramu i Facebooku.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali