Zbog 3G tehnologije morala preseliti u Faradayev kavez!

Znate li što je Faradayev kavez? To je prostor koji štiti od djelovanja električnog polja.

22.11.2012.
19:54
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Riječ je o 51-godišnjoj Velmi Lyrae iz Londona, koja zbog svog stanja mora provoditi i do 18 sati dnevno u svom improviziranom Faradayevu kavezu. Kad mora izaći van, Velma odijeva poseban šal koji je štiti od elektromagnetskih valova, piše The Sun.

Velma je za list ispričala da su njeni problemi počeli još u tinejdžerskoj dobi, kad je doživjela strujni udar kad je taknula prekidač u kupaonici. U početku su simptomi bili jedva vidljivi, te je bez problema radila i kao tajnica u jednoj kompaniji i često se služila računalom.

U kavezu jede, čita, spava...

Probleme je počela osjećati s razvojem 3G tehnologije. Danas pati od boli u živcima, gubitka pamćenja, tinitusa, vrtoglavice i bolnih zglobova kadgod je blizu tehnologije, pa većinu vremena provodi u kavezu kojeg je sama sagradila - tamo jede, čita, spava.

"Mogu sve što mogu normalni ljudi, ali to moram raditi u svom kavezu. Život mi je postao pakao", kazala je Velma. Jedva ima društveni život, jer iako njeni prijatelji razumiju njen problem, kaže da "ljudi mogu provesti samo određeni period vremena s osobom koja ne može nigdje ići ni išta raditi".

Kavez je koštao 480 dolara

Inače, Faradyev kavez je sama složila, a materijali su je koštali 480 dolara. Velmin sindrom se priznaje kao medicinsko stanje samo u Švedskoj i Španjolskoj.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali