Njemački div u pohodu na mjesto svjetskog broja 1

shimmer fallback

Njemački Volkswagen je odlučno krenuo odlučno prema svjetskoj dominaciji.

25.11.2013.
10:15
Play logo

Volkswagen je najveći europski proizvođač automobila i stoji iza najbolje prodavanog vozila u našoj regiji - Golfa. Ali, njemački proizvođač automobila VW nije zadovoljan time - želi postati svjetski broj jedan.

Kako javlja Aljazeera Balkans, odbor direktora sastao se u Hamburgu kako bi odobrio novi budžet, koji bi trebao omogućiti postizanje cilja do 2018. godine. Iako prodaja ide dobro, profit je pod pritiskom. Djelomično je tako zbog investiranja u novu modularnu platformu sposobnu za izgradnju četiri milijuna automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standardizacija uz rizik

Mnogi svjetski top proizvođači automobila dijele platforme zbog postizanja ekonomije obima. No, to može imati i svojih nedostataka, što je VW nedavno saznao, kada je pretrpio svoj najveći opoziv od 2,6 milijuna automobila širom svijeta.

Jak euro također je problem ovom njemačkom proizvođaču automobila. Kao i jaka konkurencija. Primjerice, Ford ulaže 150 milijuna dolara u svoju američku tvornicu u New Yorku, gdje se prave dijelovi za nekoliko njegovih modela.

Počeo oporavak?

Play logo

Europska autoindustrija teško je pogođena dužničkom krizom eurozone. Šest godina gubitaka je ostavilo mnoge autoproizvođače u minusu. Ali, veće prodaje u listopadu sugeriraju da se tržište konačno preokrenulo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli članak pročitajte http://balkans.aljazeera.net/vijesti/volkswagen-zeli-biti-svjetski-broj-jedan

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo