TAKO LAKO: / Pogledajte kako otključati Android pametne telefone

Najnovija verzija Android operativnog sistema za pametne telefone ima veliki sigurnosni propust. Istraživači sa sveučilišta u Austinu otkrili su kako s lakoćom zaobići zaporku na vašem mobitelu

18.9.2015.
11:03
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon toga je sve na vama, otvoren je pristup svim datotekama na telefonu, koji je pogodan i za instaliranje kojekakvih malwarea. Svi telefoni koji imaju instaliran Android Lollipop 5.0 ili neku noviju verziju ovog OS-a spadaju pod potencijalnu metu onih željnih zbijanja šale sa svojim prijateljima, ali i onih opasnim sa namjerama.

"Unošenjem dugačke lozinke dok je otvorena aplikacija za kameru, napadač će moći destabilizirati lockscreen koji će se zatvoriti sam od sebe, nakon čega će se pojaviti homescreen, kao i kada se normalno otključa uređaj", kaže John Gordon sa teksaškog sveučilišta.

Što je najgore, Google je još u lipnju obaviješten o ovom velikom propustu, no na sveopće iznenađenje on je označen kao propust niskog prioriteta. Do danas su uspjeli riješiti ovaj problem na Googleovim Nexus telefonima, no vlasnici drugih telefona još uvijek čekaju.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali