Red je red: Ovo jednostavno nemojte raditi

4.2.2014.
20:49
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nažalost, to znači i da su neke nepristojne navike 'migrirale' iz analognog u digitalno doba, pa je vrijeme da se podsjetimo što točno smijete i ne smijete raditi s vašim tehno igračkama, piše Micah Singleton za Techlicious.

1. Glasni telefonski razgovori u javnosti

Ako ste usred telefonskog razgovora, a ulazite u dizalo, vlak ili u javni toalet, stavite tu osobu na čekanje ili joj recite da ćete je nazvati natrag. To je zaista elegantnije rješenje, nego da budete najomraženija osoba u prostoriji.

2. Nepristojno fotografiranje tabletom

Kamere su u tablete stavljene zbog Skypea tj. FaceTimea, a ne zbog fotografiranja (koliko god vas Apple svojom reklamom pokušavao uvjeriti da je je fotografiranje iPadom OK). Fotografiranje tabletom pogotovo nije u redu na koncertu, kad tako blokirate pogled barem 60-ero osoba iza vas.

3. Bezobzirno zaposjedanje javne wi-fi veze

Ako vam u kafiću padne na pamet da baš imate vremena pogledati omiljenu seriju online, nemojte to napraviti. Nemojte biti utjelovljenje sebičnosti: tu seriju možete gledati i kasnije, nikamo neće pobjeći.

4. Dijeljenje fotografija bez dopuštenja

U svijetu društvenih odnosa, objavljivanje fotografija na Facebooku i tagiranje bez dozvole zaista jest rušenje nepisanog društvenog ugovora. Najmanje što možete učiniti jest provjeriti sa svojim prijateljem je li takvo što u redu.

5. Dopisivanje SMS-om usred razgovora oči u oči

Ako ovo radite, a u pitanju nije hitni slučaj, ispričajte se svima kojima ste to napravili i prestanite to raditi. Ljudi još postoje u stvarnom svijetu i imaju osjećaje, i trebate zapamtiti da im takvima treba fizički kontakt, te da se neke stvari ne mogu reći preko tipkovnice i zaslona. Tehnologija je alat, ali on ne bi trebao povrijediti druge. Budite obzirni i ljubazni - a ne budala.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali