NOVA APLIKACIJA ZA VIDEO POZIVE: / Google Duo je kao FaceTime, samo puno zabavnija

Google misli da ima bolju aplikaciju od FaceTiema, a prilično podsjeća i na Appleovu native aplikaciju za video pozive. No, ima i nekoliko dodataka koji je čine zanimljivijom od oba konkurenta.

17.8.2016.
8:07
Screenshot
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Aplikacija za videopozive kompanije Google pod nazivom Duo napokon je dostupna korisnicima uređaja s operativnim sustavima iOS i Android.

Google je u svibnju na svojoj I/O konferenciji developera najavio dvije nove aplikacije za komunikaciju, Allo za tekstualnu komunikaciju te aplikaciju Duo za videopozive.

Tvrtka se nada da će se pomoću aplikacije Duo izboriti s rivalima. Riječ je se o aplikaciji jednostavnoj za korištenje koja nudi kvalitetnu uslugu.

Radi na svim uređajima

Duo omogućava razgovor samo s jednom osobom u istom trenutku, a aplikacija funkcionira na svim smartphoneima, od najjeftinijih do najskupljih.

Osmišljena je tako da radi i na različitim mrežama, a ukoliko je riječ o dobroj vezi, videopoziv je moguće obavljati i u HD rezoluciji.

Kada kvaliteta mreže padne, aplikacija se prilagođava. Ona ne prestaje raditi ni u slučaju 2G veze, video se pauzira, ali je audioveza i dalje aktivna.

Aplikaciji Duo se pristupa unošenjem telefonskog broja, a potom se na ekranu pojavljuje ono što snima prednja kamera.

Dotjerajte frizuru

Novitet je to što i možete vidjeti sami sebe i prije nego počne uspostava poziva.

Za uspostavljanje poziva je dovoljno odabrati broj iz imenika, naravno, ukoliko druga osoba ima instaliranu aplikaciju. Prijateljima koji ne koriste aplikaciju možete poslati pozivnicu da se pridruže.

Duo je mnogo jednostavnija aplikacija od FaceTimea i Hangoutsa, a Google za sada ne namjerava napraviti desktop verziju.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali