JOŠ JEDNA BLAMAŽA: / Haker tvrdi da je probio osobni e-mail direktora CIA-e

Image
Foto: Thinkstock

Anonimni haker tvrdi da je probio osobnu e-mail adresu direktora CIA-e Johna Brennana te je objavio na internetu dokumente , uključujući i popis e-mail adresa navodno s brennanovog popisa kontakata.

20.10.2015.
9:39
Thinkstock
Play logo

CIA je izjavila da je prebacila stvar nadležnim službama, ta odbila dati daljnje komentare.

Haker je rezgovarao s New York Postom, koji ga je opisao kao "napušenog srednjoškolca", motiviranog neslaganjem s američkom vanjskom politikom te podrškom Palestincima. Njegov Twitter račun, @phphax, uključuje veze na dokumente za koje tvrdi da su brennanov popis kontakata, listu telefonskih poziva bivše CIA-ine zamjenice direktora Avril Haines, i druge dokumente.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novine su rekle da nije otkrio svoje ime niti gdje živi.

Probio adresu

Haker tvrdi da je probio Comcast adresu koja pripada tajniku domovinske sigurnosti Jehu Johnsonu, te je objavio neke osobne informacije.

Jedan od dokumenata koji su navodno s brennanove AOL e-mail adrese sadrži mapu s popisom ljudi, uključujući više obavještajne službenike, kao i njihove brojeve socijalne sigurnosti. Brennan je možda slao popis osoba pozvanih u Bijelu kuću dok je bio savjetnik za protuterorizam predsjednika Obame, prije nego što je 2013. postao direktor CIA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stručnjaci za sigurnost savjetuju ljudima da ne šalju e-mailom brojeve socijalne sigurnosti, kao ni druge osobne podatke, a neke firme imaju softver koji automatski blokira e-mail ako detektira brojke u formatu takvog broja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nabavio sigurnosno ovlaštenje

Haker je rekao Postu kako je nabavio 47 strana dugu verziju Brennanove prijave za sigurnosno ovlaštenje, znanu kao SF86. Takav dokument, milijune kakvih su prošle godine ukrali iz saveznog ureda za osoblje hakeri povezani s Kinom, sadrže detaljne informacije o prijašnjim poslovima, stranim kontaktima, financijama i druge osjetljive osobne podatke.

Play logo

Takav dokument nije objavljen na hakerovom Twitter računu, ali nije poznato je li ga objavio negdje drugdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo