CRASHSAFARI.COM: / Evo što će se dogoditi vašem telefonu ako otvorite ovaj link

Ako imate iPhone i koristite Safari, nemojte otvarati crashsafari.com. Ovih dana internetom kruži link na ovu stranicu, koja će svaki telefon s iOS-om preopteretiti do razine ponovnog pokretanja.

27.1.2016.
10:18
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Crashsafari.com ustvari zasipa internetski preglednik samogenerirajućim skupom znakova koja se množe u polju za internetsku adresu. Nakon 20-ak sekundi iPhone će se ponovo pokrenuti te poprilično zagrijati u pokušaju da "probavi" kod internetske stranice.

Slična stvar događa se i na iPadima, koji također imaju Safari. Čak se i Android uređaji s instaliranim Chrome preglednikom zagriju i uspore rad.

Nisu pošteđeni ni vlasnici osobnih računala i prijenosnika. Ipak, kod njih je efekt nešto blaži, na Macovima će se srušiti Safari, dok će Chrome raditi sporije.

Ako vas netko iz nekog razloga navuče na crashsafari.com, ponovno pokretanje iPhonea ili iPada, odnosno zatvaranje Chromea ili Safarija rješava problem. Pritom trebate znati kako je moguće da ovaj link bude maskiran u neki primamljivi tekst kojeg ćete poželjeti pročitati ili link na stranicu koju ćete poželjeti posjetiti.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali