Play ponuda

FOTO: / Najjeftiniji automobili na svijetu

shimmer fallback
28.12.2012.
10:31
Play ponuda

Iako vlastiti automobil nudi mnoge prednosti za vozače, kupovina limenog ljubimca i dalje je vrlo skupa investicija na koju se mnogi i prelako odlučuju. Iako se većina proizvođača automobila hvali luksuznim i skupim modelima koje proizvode, postoji i skupina proizvođača koji imaju drugačiju filozofiju i cilj im je proizvesti što jeftiniji automobil. Donosimo pet najuspješnijih.

Tata Nano

Indijska kompanija naziva Tata Motors proizvodi najjeftiniji automobil na svijetu. Model Tata Nano je maleni automobil s pogonom na stražnje kotače, a maksimalna brzina mu je 105 kilometara na sat. Nano je dugačak 3,1 metar, širok 1,5 i visok 1,5 metara. Prodaje se po cijeni od 3.056 dolara.

Chery QQ

Ovaj automobil proizvodi se u Kini i jako podsjeća na Daewoo Matiz. Chery QQ je proglašen najboljim kineskim brendom u 2010. godini, a do sada je taj model doživio nekoliko 'kozmetičkih' tretmana kako bi mu se poboljšao izgled. Riječ je o automobilu s petero vrata koji je dugačak 3,55 metara, širok 1,48 i visok 1,49 metara. Prodaje se po cijeni od 4.781 dolara.

Maruti Suzuki 800

Riječ je o indijskom modelu vozila s motorom snage 796 kubika, koji dolazi u verziji s četiri ili pet stupnjeva prijenosa brzina. Taj model prvi put je predstavljen sredinom '80-tih godina i do danas je prodan u gotovo tri milijuna primjeraka. Auto je dugačak 3,33 i širok 1,44 metara te ima petora vrata. No za Maruti Suzuki 800 ne predviđa se svjetla budućnost. Na snagu će stupiti novi standardi za ispuštanje štetnih plinova koje taj model ne može zadovoljiti. Do tada će se i dalje prodavati po cijeni od 4.994 dolara.

Geely MR

Ovaj automobil iz Kine također osvaja svojom niskom cijenom. Dostupan je u verzijama s četvero ili petero vrata te s motorima zapremnine 1,3 ili 1,5 litara. Dugačak je 3,82, širok 1,67 i visok 1,38 metara te se prodaje po cijeni od 5.500 dolara.

Geely HQ SRC

Riječ je o još jednom automobilu iz Kine koji se smjestio na ljestvicu najjeftinijih modela, a napravljen je na bazi modela Daihatsu Charade iz 1980. godine. Može prevoziti pet osoba i prodaje se po cijeni od 5.780 dolara.

Play ponuda
Play ponuda