Na videosnimci može se vidjeti kako vozi prometnom cestom kada odjednom iz njenog iPhonea 6 bukne vatra. Očito uspaničena, žena je zavrištala ali je nastavila voziti jer je bila usred prometa, a i appleov uređaj je naizgled prestao gorjeti, piše Sun.

Tko je odgovoran za štetu

No dvadesetak sekundi kasnije pametni se telefon ponovo zapalio, a ovog je puta i nastavio goriti. U tom je trenutku šokirana žena zaustavila auto i izašla van vičući prolaznicima "Telefon mi je eksplodirao! Telefon mi je eksplodirao!"

Njen je suprug kasnije objasni kako je u veljači promijenila bateriju u telefonu u trgovini za brze popravke Ho Ho. Trgovina je uzela natrag telefon i dala joj novu bateriju nakon što je ova eksplodirala, no navodno su odbili popraviti iPhone ili platiti štetu nastalu na samom automobilu.

"Sama je bila u autu i vozila, nitko nije ni dotakao iPhone", rekao je njen muž. "Samo je jednostavno eksplodirao. Nije ga punila niti koristila. Kada smo kupili bateriju još u veljači, rekli su nam da je originalna. Odbijaju preuzedi daljnju odgovornost ili nam nadoknaditi štetu."

"Zatražili smo novi telefon ali su nam rekli da nam mogu dati samo rabljeni. Stežu nas kao pastu za zube", pojadao se suprug dok par još uvijek navodno pregovara s trgovinom u vez kompenzacije.

Skrivajte telefone od sunca

No neki su ljudi okrivili ženu zato što je ostavila telefon na suncu tijekom vrućeg vremena. "Ljeti je izuzetno vreuće a vi ostavljate telefon izloženog na suncu", napisao je Abren Guanxiansho na društvenim mrežama. "Očito je da će eksplodirati, idoti. A vi krivite telefon?" Što je možda malo pregrubo.

Trgovina za brze popravke Ho Ho (ili 'Ji Hou Hou'), navedena je na Appleovoj stranici kao ovlaštena za popravljanje iPhonea u Šangaju. Njen je glasnogovornik izjavio kako je tvrtka u kontaktu s vlasnicima telefona, no nije ponudio objašnjenje zašto je došlo do eksplozije.