Korisno znanje / Jeste li znali kako prebaciti sliku u PDF format?

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

PDF format jedan je od najboljih formata za spremanje fotografija ili teksta. Saznajte kako prebaciti sliku u PDF format bez instalacije programa u tu svrhu

28.10.2018.
15:04
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Ovaj kratki vodič naučit će vas kako prebaciti sliku PDF format, a možete ga koristiti i za prebacivanje tekstualnih dokumentara u PDF također. Prebacivanje možete uspješno obaviti na Windows računalu, Mac računalu te iPhoneu ili Android mobitelu. 

Kako prebaciti sliku u PDF po koracima

1. Otvorite Start meni i u tražilicu ukucajte "Photos." Na taj ćete način doći do datoteke u kojoj se nalaze sve fotografije na vašem računalu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Otvorite datoteku i odaberite fotografiju koju želite prebaciti u PDF format i otvorite ju. 

3.  Ako želite kreairati PDF dokument s više fotografija, kliknite "Select" u gornjem desnom kutu u prozoru Photos i odaberite sve fotografije koje želite spremiti u PDF. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Odaberite ikonicu "Print" koja bi se trebala nalaziti u desnom kutu prozora, a označena je simobolom printera. Na taj ćete način otvoriti meni za printanje. 

5. ​Kliknite opciju "Microsoft Print to PDF" i odaberite opciju "Print" na dnu okvira. Automatski će vam se otvoriti novi prozor u kojem ćete moći nazvati svoj novi PDF dokument odnosno sliku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj jednostavan način kako prebaciti sliku PDF može vam omogućiti da spremite, šaljete ili printate nekoliko slika u jednom dokumentu, a potrebno vam je samo nekoliko minuta da ga stvorite. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo