POVRATAK LEGENDARNE IGRAČKE: / Nakon 20 godina Tamagotchi ponovo u prodaji, objavljene i cijene novih verzija

Image
Foto: AFP

Predmeti za koje smo mislili da smo ih zauvijek pokopali u devedesetim godinama prošlog stoljeća nakon određenog perioda, čini se postupno 'isplivaju' iz zaborava.

14.4.2017.
11:26
AFP
VOYO logo

Vaš je vjerojatno umro još prije 15 godina, zarobljen između starog tipa Nokije 3310 i Nintendove konzole Game Boy Color u ladici nekadašnje tinejdžerske sobe.

Dobra je novost što ćete se moći iskupiti za nemar prema igrački ovalnog kućišta s malim ekranom na kojemu je prikazan 'kućni' ljubimac kojega treba hraniti, tuširati i neprestano brinuti o njemu kako bi što dulje živio. Igračka koju je proizvela japanska tvrtka prestaje raditi ako se ljubimac zanemari i više se ne može aktivirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvadeset godina nakon pojave prvih primjeraka, japanska tvrtka Bandai odlučila je ponovno izbaciti ovu mini-konzolu koja je, po podacima kompanije prodana u više od 76 milijuna primjeraka.

Iako su Tamagotchi ljubimci čitavo vrijeme prisutni u trgovinama dječjih igračaka, a 2014. Bandai je izbacio i poboljšanu verziju pod nazivom Tamagotchi Friends, ovo će izdanje izgledom i funkcijama biti vjerno originalnom modelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedina će razlika biti u tomu što će novi kućni ljubimac imati četiri centimetra, umjesto pet koliko je mjerio original.

Ljubitelji ove igračke moći će birati među šest različito dizajniranih virtualnih životinjica. U Japanu će se moći kupiti za 12 eura, a putem Amazona moći će se naručiti za 17.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Tamagotchije iz 1996. kolekcionari bi ponudili oko 122 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo