Ovaj sako će utišati vaš nestašni telefon

Koliko puta vam se dogodilo da vam telefon zazvoni na nekom važnom sastanku, u kinu, u crkvi, kod punice, dok se seksate... ?

20.9.2012.
10:56
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Britanski dizajner Victor Johansson kreirao je Escape Jacket, sako koji utišava vaš mobitel kada se on stavi u unutrašnji džep. Sako se temelji na načelima "Faradayeva kaveza", kaže Johansson, a prenosi Mashable.

Faradayev kavez je štit koji blokira električno polje, a sastoji se od metalne mreže unutar koje se nalazi električna oprema koja na taj način štiti od djelovanja električnog polja. Faradayevim kavezom smatra se i oprema koja služi u građevinarstvu za zaštitu objekata od udara groma. Ukratko, kavez spriječava da se bilo kakvo električno polje apsorbira unutar njega.

Tako i džep ovoga sakoa blokira sve radio valove te ćete umjesto zvonjave, bipanja i drugih zvučnih signala čuti blaženu tišinu kada mobitel strpate u džep.

Kao bonus, sako vam također pomaže uštedjeti bateriju telefona s ugrađenim Neear Field Communication (NFC) čipom koji isključuje antenu mobitela dok se telefon nalazi u džepu.

http://c.brightcove.com/services/viewer/federated_f9?isVid=1&isUI=1

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali