Zvezda prošla u osminu finala Kupa Srbije

Pobeda nad proleterom 2:0

25.9.2013.
17:58
VOYO logo

Fudbaleri Crvene zvezde prvi su se plasirali u osminu finala Kupa Srbije, pobedom nad Proleterom u Novom Sadu 3:0, objavila je B92.

Strelci na Karađorđu bili su Pečnik u 44. i Dauda u 60. i 84. minutu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvanaest utakmica počelo je od 16 časova, Partizan dočekuje Metalac od 17, a u večernjem terminu Napredak igra sa Javorom.

Beograđani su se mučili tokom prvog poluvremena meča sa prvoligašem iz Slane Bare, a pritisak su pojačavali navijači gostiju uvredljivim pesmama. Mir na poluvremenu doneo je Pečnik, a u nastavku je Dauda sa dva vrlo lepa gola obezbedio ubedljivu pobedu, pa je i na tribinama atmosfera postala pomirljivija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak meča u Novom Sadu je prilično ravnopravan, a obe ekipe imale su po jednu šansu u uvodnih 10 minuta.

Mihajlović je iz izglednih prilika dva puta propustio da zatrese mrežu ekipe iz Slane Bare u samo stotinak sekundi, najpe posle centaršuta sa desne strane (kojem je prethodio nedosuđen očigledan ofsajd), a zatim i posle Daudinog dodavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovo je Mihajlović bio u šansi u 27. minutu, stvorio je prostor u šesnaestercu i šutirao, ali sa pogrešne strane stative.

Period posle 30. minuta pripada domaćoj ekipi, koja je imala nekoliko dobrih akcija, dva šuta i odličan prodor Tanasina, koje prošao dvojicu rivala, ali je onda preterao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posle 10 minuta potpune nemoći Zvezda je konačno prenela loptu pred gol rivala, a ubrzo stvorila i lepu šansu, kada je na centaršut Mijailovića sa leve strane Dauda pokušao atraktivno sa 12 metara, ali je lopta otišla preko gola.

Dva minuta kasnije gol za Zvezdu - ponovo Mijailović prolazi po levoj, a na centaršut dobro reaguje najbolji strelac kluba ove sezone Nejc Pečnik - 0:1, 43. minut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stadion je prilično popunjen, posebno istočna tribina, gde su smeštene Delije, ali ne pružaju preveliku podršku igračima, s obzirom na to da vređaju igrači sve vreme, posebno posle datog gola.

Drugo poluvreme počelo je dominacijom Zvezde, a nekoliko minuta pre toga startovala je većina mečeva 1/16 finala. Prvi gol u tom terminu dao je Donji Srem, kao gost u lokalnom derbiju sa Radničkim iz Sremske Mitrovice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 52. minutu Vesić u korner boksuje jedan šut sa distance.

Ubrzo je došlo do prekida igre, koji je trajao tri minuta, zbog povrede Nedeljkovića, koji je odmah potom zamenjen, a umesto njega u igru je ušao Stančević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Zvezde je tada već počeo da priprema dvostruku izmenu, u igru su ušli Milijaš i Kovačević, umesto Savićevića i Gogića. U tim trenucima se igralo uglavnom na sredini, viđen je veliki broj prekida i faulova.

Ipak, u 60. minutu, Dauda je posle solo prodora sa sredine terena do kaznenog prostora, iako je imao dvojicu igrača Proletera na leđima, prošao golmana Novosađana i poslao loptu u mrežu za 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvezda je od tada preuzela inicijativu, a u 65. minutu viđena je odlična akcija, Mihajlović je pokušao makazice, ali je lopta završila u autu.

Novosađani su od tada počeli znantno više da napadaju, imali su dve prilike, ali bez prave opasnosti po gol gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ostalim stadionima i dalje je tradicionalno neefikasno, ekipa iz Pećinaca je duplirala prednost u Mitrovici, ali na ostalim terenima prilično slabo.

U 75. minutu najlepši detalj meča - Dauda je idealno centrirao, Mihajlović lepo gađao uz bližu stativu, a Nastić pokupio aplauze paradom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačno su se raspucali strelci, 4 gola u šest minuta, vode Jagodina, Čukarički, Rad i Radnički 1923. Vode i Vojvodina i Spartak.

Abiola Dauda je u 84. minutu postigao još jedan gol, još lepši od prethodnog. Primio je pâs Robertsa na 18 metara od gola i iz okreta zakucao loptu u dalji ugao Nastićevog gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 89. minutu Vujaklija propušta najbolju priliku Proletera u drugom poluvremenu, a dva minuta kasnije pomoćnik prekida napad domaćina zbog ofsajda, koji ne postoji. Posle toga uzbuđenja nije bilo.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo