Zvezda ostaje bez Evrope?

Klub sa Marakana ima tri nedelje da izmiri dugovanja prema UEFA

12.3.2013.
10:55
VOYO logo

Crvenoj zvezdi, kao i ostalim potencijalnim našim predstavnicima u takmičenjima pod okriljem UEFA 1. aprila ističe rok za saniranje ili odlaganje naplate dugova, kako bi nastupajućeg leta mogli da izađu na međunarodnu scenu.

Spisak dugova prema Prosinečkom, Evandru, Pašeku, Borhi, ali i Jagodini i Borcu, kao i da isplati ili reprogramira devet zaostalih plata zaposlenima, sigurno predstavljaju veliki problem za klub sa Marakane koji se nalazi u teškoj finansijskoj situaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Posao nije završen. Dug od skoro 50 miliona evra nije vraćen, a plate igračima i zaposlenima nisu isplaćene. Težak period nas tek čeka, jer tokom marta moramo da nabavimo novac za plaćanje licence UEFA - izjavio je nedavno potpredsednik Crvene zvezde Nebojša Čović.

Kako prenose Novosti iz izvora bliskih FSS, koji je nadležan da sprovodi sistem licenciranja UEFA, svi koji su se prijavili za licencu, treba da do 1. aprila dostave revizorski izveštaj koji će služiti kao dokaz o ispunjavanju finansijskih obaveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga mogućnost je da se dostave potvrde o postignutim sporazumima s poveriocima, kao garancija do kada će biti izmirene obaveze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo