Zvezda i balje u blokadi

Račun crveno-belih i dalje blokiran, iako je dug smanjen za 9,5 miliona evra

5.1.2013.
13:41
VOYO logo

Naredni dani biće ključni u eventualnom oporavku kluba sa Marakane, jer je račun i dalje u "minusu" za veliku sumu, od 3.8 miliona evra, prenosi B92.

Upravo u željenoj deblokadi računa FK Crvena zvezda "leže" svi naredni potezi koje će povući u Ljutice Bogdana, jer je vreme poslovanja mimo zvaničnog računa – prošlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pokušaju da se zvanični račun kluba "pokrene" u petak su pomogle firme "NS Plakat" iz Novog Sada i "AD Nafta", povlačenjem svojih menica, ali će možda ključnu ulogu narednih dana u imati tri srpska kluba: Borac, Spartak i Sloboda.

- Optimisti smo da ćemo rešiti sporove sa ovim klubovima. Shvatamo da je njima novac preko potreban, ali još jednom napominjem, tražimo razumevanje i rešenje ovog problema, jer bez povlačenja menica ova tri kluba, nećemo biti u stanju da deblokiramo naš račun. Bez toga, nećemo ni biti u stanju da im uplatimo novac u bliskoj budućnosti, ponavljam, poslovanja mimo zvaničnog računa u budućnosti neće biti - rekao je Nikolovskim koji se u ime kluba zahvalio i svim srpskim bankama koje su prihvatile ponudu FK Crvena zvezda o "stand still" aranžmanu, a u Ljutice Bogdana očekuju da će u narednim danima isto učiniti i "Univerzal Banka" Briga manje za Crvenu zvezdu je dogovor sa kompanijom "Atula investment" koja je prihvatila predlog po kome će menice i blokada biti povučena, i napraviće se novi aranžman u iznosu od 360.000 evra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačno, prema rečima Nikolovskog, koliko je važna i u oporavku kluba ključna deblokada računa, pokazuje i primer "Gasproma" sa kojim u narednih nekoliko dana definitivno treba da se potpiše novi ugovor i aneks kojim bi bila ubrzana isplata rata iz sponzorskog ugovora, koji klub ima sa ruskom naftnom kompanijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo