Zvezda definitivno bez Evrope!?

Čović: Ne garantujem licencu za nastup Zvezde u Evropi

24.5.2013.
16:23
VOYO logo

Potpredsednik FK Crvena zvezda Nebojša Čović potvrdio da je nastup crveno-belih u Evropi ove sezone ugrožen zbog problema sa licencom, prenosi B92.

Crveno-beli će sezonu u Superligi završiti na drugom mestu, koje garantuje Ligu Evrope, ali samo ako plate dugove do ponedeljka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čović je u obraćanju medijima na Marakani ponovio da je finansijska situacija u klubu izuzetno teška, i da u ovom trenutku nije izvesno kako će se priča rasplesti. Ako ne dobije licencu, Zvezda prvi put neće igrati Evropu od sezone 1967/68, ako ne računamo sankcije.

- Ne mogu da obećam da ćemo završiti licencu, kada bude gotovo javiću vam. Pustite nas malo oko licence, nemojte me stalno gurati pod vodu, ne mogu da uzmem vazduh - rekao je Čović i dodao da je nekoliko puta upozorao na ovaj problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsetimo, uprava koja je u novembru preuzela crveno-bele saopštila je da su dugovi kluba nešto veći od 48 miliona evra, a mediji prenose da je ta suma do sada smanjena za devet miliona. Međutim, i takav dug je nekoliko puta veći od kompletnih godišnjih prihoda kluba.

- Mi nismo od onih klubova koji imaju novac, a kukaju da ga nemaju. Sav novac koji dođe mi usmeravamo na dugovanja. Nas svaki dan nešto pritiska, stalno neki novi problemi. Stigla je sudska odluka da ova uprava plati jer je neko 2005. polupao nečije autobuse. Kakve veze mi imamo s tim? Ali, moramo da platimo - kazao je potpredsednik crveno-belih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posle poraza od užičke Slobode, trener Sa Pintu poslao je kući sa treninga 16 prvotimaca, uz komentar da nemaju kvalitet za Zvezdu, što je nagovestilo velike promene preko leta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo