trka za postolje / Zubo uoči sljemenske utrke: 'Odgovara mi zeznuta staza. Mrak u 2. laufu? To mi je super'

Uoči Snježne Kraljice najveća očekivanja imamo od najboljeg hrvatskog skijaša Filipa Zubčića, koji ističe fizički napor slalomske staze na Sljemenu

3.1.2022.
13:45
VOYO logo

U utorak (4. siječnja) na rasporedu je Snježna kraljica gdje će Leona Popović, Zrinka Ljutić i Andrea Komšić pokušati prekinuti 11-godišnje čekanje na hrvatsku osvajačicu bodova na sljemenskoj utrci, dok ćemo u srijedu saznati tko će biti "kralj Sljemena".

Najveća očekivanja, logično, imamo od najboljeg hrvatskog skijaša Filipa Zubčića, majstora veleslaloma, koji je ove sezone bio jednom na postolju, i to na slalomu u Val d'Isereu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Zadnjih par dana sam uglavnom odmarao jučer sam odradio jedan kratki trening na Sljemenu s obzirom na visoke temperature. Dobro se osjećam, odmorio sam se preko Stare i Nove godine pa sam tako spreman za siječanj - rekao je u Zubo na presici.

Zubčić se nije nadao prvom slalomskom postolju

Treće mjesto u Val d'Isereu bilo je zasad jedino slalomsko postolje u karijeri Zubčića, koji, priznaje, i nije očekivao takav rezultat na otvaranju sezone, odnosno prvoj slalomskoj utrci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Bio sam jako sretan što sam na prvoj slalomskoj utrci došao do postolja. To je ono čemu smo se nadali da mogu napraviti u ovoj sezoni .Puno smo trenirali slalom posljednjih godina, ali me svejedno iznenadilo što sam to uspio već u prvoj utrci.

Staza na Sljemenu je malokada idealna, a neće biti ni ove godine. Snijega nema, a temperature su visoke. Još kada se uzme u obzir količina soli koju će organizatori prosipati uoči ženske utrke...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Odgovara mi zeznuta staza. Sljemenska je staza jako duga i još ako će bit grbava, bit će dosta fizički zahtjevna, no ne žalim. Često sam napravio dobar rezultat na teškim stazama.

Za razliku od ženske utrke (druga kreće u 16.05), prva muška vožnja kreće tek u 15.30, a druga će se voziti praktički u noćnim uvjetima (18.40).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muška slalomska utrka se na Sljemenu vozi od 2008., Marcel Hirscher je apsolutni "kralj Sljemena" s pet pobjeda, a Hrvatska nikad nije imala pobjednika. Nadajmo se da to ovi dečki mogu promijeniti.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo