Utakmica za pamćenje: Čeka nas veliko finale i vrhunac Olimpijade

Pred nama je vrhunac natjecanja na Olimpijskim igrama u Sočiju veliko finale hokejskog turnira.

21.2.2014.
20:50
VOYO logo

U dvoboju reprezentacija koje su igrale u finalu prije četiri godine u Vancouveru ponovno se boljom pokazala Kanada. Ovom je prilikom u dvorani Boljšoj slavila s minimalnih 1-0, a jedini je strijelac u drugoj minuti druge trećine bio napadač Dallasa Jamie Benn nakon briljantne asistencije Jaya Bouwmeestera.

Kanađani su uputili 37 udaraca na gol, šest više od Amerikanaca kojima je Carey Price bio nesavladiva prepreka. Podsjetimo, u ranijem je skandinavskom polufinalu Švedska pobijedila Finsku s 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjeljnom će finalu tako igrati reprezentacije koje su osvojile posljednja tri olimpijska zlata. Šveđani su najbolji bili u Torinu 2006., a Kanađani prije četiri godine na domaćem ledu u Vancouveru, te 2002. u Salt Lake Cityju.

Švedska hokejaška reprezentacija prvi je finalist olimpijskog turnira u Sočiju. U polufinalu su aktualni svjetski prvaci savladali nordijske rivale Fince s 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi su golovi na susretu postignuti u drugoj trećini. Finci su poveli preko Ollija Jokinena u 27. minuti, da bi Šveđani preokrenuli golovima Louija Erikssona i Erika Karlssona.

U finalu će Šveđani igrati protiv boljeg iz ogleda između SAD-a i Kanade. Tamo će tražiti treću zlatnu olimpijsku medalju nakon slavlja iz 1994. i 2006. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZOI, hokej (m), polufinale: Švedska - Finska 2-1 (0-0, 2-1, 0-0) Kanada - SAD 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo