UMRO JE ZLATKO SARAČEVIĆ: / Dao je izjavu poslije utakmice nakon čega mu je pozlilo, preminuo je u bolnici

Image

Hitna ga je odvela u bolnicu u Koprivnici

21.2.2021.
20:48
VOYO logo

Zlatko Saračević (59) je preminuo u bolnici u Koprivnici nakon utakmice njegove Podravke,

Pozlilo mu je nakon utakmice te su ga kola hitne pomoći prebacila u koprivničku bolnicu. Pokušali su ga oživjeti ali nije mu bilo spasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saračević je nakon utakmice i pobjede bio dobro raspoložen te je dao i izjavu za medije. Napustio je dvoranu i svojim je automobilom kući vozio trenericu golmanica Barbaru Stančin. Na jednom od koprivničkih semafora mu je pozlilo, te je Stančin odmah pozvala hitnu pomoć koja je stigla vrlo brzo. Sumnjalo se na srčani udar, liječnici su mu dugo pružali pomoć, ali nažalost nisu ga uspjeli spasiti, pišu Sportske novosti.

Rukometna legenda proslavila je pobjedu svoje Podravke koju je trenirao nad Lokomotivom vrlo vjerojatno vrijednu naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saračević se radovao pobjedi svojih igračica, no nakon utakmice mu je pozlilo nakon čega je hitno prevezen u koprivničku bolnicu iz koje su stigle crne vijesti.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

ZLATKO SARAČEVIĆ PREMINUO U 60. GODINI: Napustila nas je legenda hrvatskog rukometa

Image

ZLATKO SARAČEVIĆ PREMINUO U 60. GODINI: Napustila nas je legenda hrvatskog rukometa

Dao izjavu, a onda mu je pozlilo

"Čestitam curama što su izdržale sve ovo. Moram priznati da je pritisak bio nenormalan. Bilo je najvažnije smiriti cure jer smo s jedne strane bili u teškoj situaciji što se tiče Lige prvakinja i ti porazi su djelovali. Bio je to pravi derbi, Lokomotiva je prava ekipa u kojoj igra sedam osvajačica brončane medalje i šteta što nije bilo publike da vidi jedan super-kvalitetan meč. Na kraju su odlučili naša širina i kvaliteta koju još uvijek imamo", rekao je Saračević nakon pobjede nad Lokomotivom, a onda mu je pozlilo.

Prevezen je u bolnicu gdje je preminuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogata karijera puna medalja

Saračević je bio legendarni desni vanjski hrvatske reprezentacije, a preminuo je u 60. godini života. Rođen je 5. srpnja 1961 u Banja Luci, a s jugoslavenskom reprezentacijom osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Švicarskoj 1986. i brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988.

U dresu hrvatske reprezentacije bio je olimpijski pobjednik iz Atlante 1996., svjetski doprvak sa SP-a na Islandu 1995., osvajač brončane medalje na Europskom prvenstvu u Portugalu 1994. i zlata na Mediteranskim igrama 1993. u Languedoc-Roussillonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa Zagrebom je bio europski prvak 1992. i 1993. godine, dok je s Veszpremom bio europski doprvak 2002. Kao član hrvatske reprezentacije 1996. godine dobitnik je Državne nagrade za šport "Franjo Bučar".

Tijekom trenerske karijere vodio je Zamet, Nyíregyhazi, Čelik, Dubrovnik, PPD Zagreb, te Podravka Vegetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hvala Sarač, hvala na svemu'

"Jako je teško kad odlaze veliki sportaši i ljudi, a naš Zlatko bio je upravo takav... Hvala Sarač, hvala na svemu", objavili su iz Hrvatskog rukometnog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sućut su izrazili i iz Vesprema, ali i iz mnogih drugih rukometnih klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo