nije došao na izricanje presude / Zdravko Mamić proglašen krivim i mora platiti 130.000 kuna!

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Zdravku Mamiću je danas na Općinskome sudu u Zagrebu izrečena presuda zbog vrijeđanja i klevete Ivice Crnića, odvjetnika bivšeg igrača Dinama i hrvatske reprezentacije, Eduarda da Silve.

29.10.2014.
12:19
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić danas je ponovno nepravomoćno proglašen krivim zbog klevetanja odvjetnika Ivice Crnića, a kao i na prvom suđenju, kažnjen je s 350 dnevnih dohodaka, što u njegovom slučaju iznosi 128.310 kuna.

Podsjetimo, Ivica Crnić je podigao privatnu tužbu protiv Zdravka Mamića koji ga je u sudnici lani u ožujku nazvao "mišem, kretenom, monstrumom i tatinim sinom" koji "po instrukcije odlazi kod Jovanovića".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kriv je što je počinio kazneno djelo klevete, ali ne uvrede, pa ga se temeljem toga osuđuje 350 dnevnih dohodaka ili 128.310 kuna koje mora platiti u roku od dva mjeseca od presude. Ako ne bude platio, sud će pokušati prisilno naplatiti spomenuti iznos. A ako ni to ne uspije, zamijenit će kaznu radom za opće dobro ili kaznom zatvora.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ivica Crnić

Mamić je u ožujku 2013. usred ročišta na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu, vrijeđao Crnića kao odvjetnika bivšeg igrača Dinama i hrvatske reprezentacije Da Silve koji je osporavao zakonitost menadžerskog ugovora na temelju kojeg je Mamić od njega potraživao milijune. Mamić je zbog vrijeđanja kažnjen s 10 tisuća kuna, no, unatoč tome nastavio je vrijeđati odvjetnika koji ga je potom tužio za klevetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osuđeni Zdravko Mamić je dužan platiti i 2500kn troškova suđenja. Unatoč njegovoj obrani, priznaje da je to napravio, ne u namjeri klevete, nego je to bila emotivna reakcija i izdaja nekoga koga je smatrao sinom.

To mu nije uvaženo jer je omalovažio rad i dugogodišnju praksu odvjetnika Ivice Crnića kako bi se naškodilo njegovoj časti i ugledu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdravko Mamić se nije pojavio na izricanju presude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo