Luda priča: Zbog hrvatske legende Zadar će navijati za Brazil!

Ljubitelji vaterpola u Zadru sljedeće će sezone uživo moći pratiti utakmice najjače vaterpolske lige na svijetu na bazenu ŠRC Višnjik.

27.10.2014.
16:49
VOYO logo

Potvrdili su informaciju neslužbeno iz Hrvatskog vaterpolskog saveza, a vijest donosi Slobodna Dalmacija za koju je bivši hrvatski izbornik rekao:

"U samoj smo završnici realizacije dogovora na kojemu više mjeseci radim i trenutno imamo odluku Upravnog odbora Triglav regionalne vaterpolo lige da nas od sezone 2015/16. primaju u natjecanje. Upravo se vraćam u Brazil na završne konzultacije i ja sam uvjeren da će ova priča uspješno biti privedena kraju", rekao je Rudić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo u Zadru Rudić je proveo dio svog djetinjstva, te je u ondašnjem Jedinstvu i započeo svoju igračku karijeru, a kasnije i trenersku. Rudićev plan je pripremiti brazilsku reprezentaciju za Olimpijske igre 2016. godine, kojima je upravo Brazil domaćin, a u tu je svrhu smislio sukladan plan i program.

"Da, ovo će biti jako dobra prilika brazilskoj reprezentaciji za stjecanje neophodnog iskustva i to kroz igranje utakmica s jakim konkurentima u najjačoj klupskoj ligi na svijetu. To će im biti dobra priprema za Olimpijske igre. Imamo projekt koji se počinje realizirati, a reprezentacija Brazila bi, nadam se, uskoro trebala dobiti dva jako kvalitetna igračka pojačanja jer će dobiti brazilsko državljanstvo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/VDZDENfRBEw

Nije Zadar bio jedina opcija brazilskoj reprezentaciji, ali Rudić je objasnio zašto je odabrao upravo njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U više sam navrata razgovarao s direktorom Višnjika gospodinom Denisom Karlovićem i na koncu smo se odlučili za Zadar i to iz više razloga. Najprije, ovdje ćemo imati sve neophodne uvjete pri čemu nam je bilo važno dobiti točno određeni broj termina za treninge.

Mislim da je Zadar sportski grad u kojemu je moguće stvoriti pozitivnu atmosferu, a osim toga znam i da je Zadar kao grad, sa svim svojim sadržajima, zanimljiv svima koji u njega dođu, pa će tako biti i s brazilskim vaterpolistima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadarska publika tako će od konca sljedeće godine imati nove miljenike i to posve neočekivane, Brazilce na čelu s najuspješnijim vaterpolskim trenerom svih vremena koji je Hrvatsku odveo do zlata na Olimpijskim igrama 2012. godine.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo