Zbog Blanke Vlašić osvojio 1.250.000 eura

Kobila imena Blanka Vlašić jedna je od najzaslužnijih za veliki zgoditak osvojen u Švedskoj na konjskim utrkama ove srijede.

19.10.2012.
13:08
VOYO logo

Utrke konja u Švedskoj vrlo su popularne i osvajanje velikih iznosa novca na kladionicama nije rijetkost. No, ove srijede, sreću osvajaču više od milijun eura donijela je četverogodišnja kobila nazvana po našoj najpoznatijoj i najtrofejnijoj atletičarki Blanki Vlašić.

Sretni dobitnik uspio je pogoditi osam pobjednika u osam vezanih utrka, a kobila Blanka Vlašić natjecala se u četvrtoj utrci i njen je koeficijent bio najveći - svega 6 posto je tipovalo na njenu pobjedu. Za tu četverogodišnju kobilu ovo je druga velika pobjeda u karijeri, a ove godine u utrkama je na nagradnim fondovima zaradila preko 10.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Švedskoj je, naglasimo, davanje imena konju po nekoj poznatoj osobi velika čast za tu osobu. Primjerice, po nogometašu Zlatanu Ibrahimoviću ime je dobilo barem dvadeset konja, a poznati sportaši i sami posjeduju svoje konje.

Uzgajivač koji je vlasnik kobile Blanke Vlašić ujedno je i njezin veliki obožavatelj i upravo iz poštovanja prema njoj nadjenuo je to ime svojoj šampionki. Isti uzgajivač veliki je poklonik sporta pa je osim kobile Blanke i drugim konjima dao imena po poznatim i proslavljenim sportašima - Usainu Boltu, Janu Železnom, a jedna kobila nosi ime velike Blankine konkurentice i osvajačice zlata iz Pekinga Tie Hellebaut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo