Zatvorska kazna nije sve: Stigao novi udarac Pistoriusu!

Nakon što je objavljena presuda, javnosti u Pretoriji se oglasio i Pistoriusov ujak Arnold ispred sudnice.

21.10.2014.
12:41
VOYO logo

"Danas je počela nova era za našu obitelj. Ne samo za obitelj Pistorius, nego i za obitelj Steenkamp. Bilo je ovo mučnih 20 mjeseci. Svi smo emocionalno iscijeđeni i iscrpljeni. Slučaj koji se planirao odvijati tri tjedna je navučen na sedam mjeseci, a zapravo traje 20 mjeseci. Tijekom procesa, državu nije bilo briga za kolateralne žrtve, istina je bila potpuno nevažna, željeli su što dulje održati optužbu o ubojstvu s predumišljajem", rekao je Arnold Pistorius i najavio:

"Prihvaćamo presudu i kaznu. Oscar će prihvatiti ovu prigodu kako bi platio svoj dug. Apeliram na medije da prihvate presudu. Nakon 20 mjeseci nemilosrdnog javnog suđenja vas molim da nas pustite da krenemo naprijed i dozvolite dostojanstvo i privatnost da to i napravimo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj je zaključio:

"Želim nešto reći i kao ujak. Nadam se da će Oscar započeti svoj proces oporavka dok mi idemo putem obnove. Kao obitelj smo spremi podržati Oscara dok služi svoju kaznu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oscarov brat Carl se, pak, oglasio preko Twittera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neka ti Bog udijeli milost kako tvoje spasenje ne može biti slomljeno neovisno o okolnostima. Zajedno u Kristu smo JAKI, ne možemo biti pobijeđeni", poručio je Carl.

Inače, Pistoriusu je stigao novi udarac od Međunarodnog paraolimpijskog odbora-a. Špekuliralo se kako bi paraolimpijac mogao na slobodu već za 10-15 mjeseci, te da će kaznu služiti u kućnom pritvoru i tako se moći pripremati za sportska natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No od eventualnoh nastupa na OI u Riju 2016. neće biti ništa. MPO je objavio da mu je zabranjeno nastupati narednih pet godina, neovisno hoće li mu zatvorska kazna biti skraćena.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo