NULTA TOLERANCIJA / Za vrijeđanje na terenu nogometaš osuđen na zatvor!?

Sud u Brazilu pokazao je nultu toleranciju prema rastističkim ispadima, te je brazilskog braniča Danila, koji trenutno igra u talijanskom Udineseu, osudio na kaznu zatvora u trajanju od godinu dana.

11.1.2013.
15:02
VOYO logo

Danilo Larangeira mogao bi provesti čak godinu dana u zatvoru nakon što ga je sud u njegovom rodnom Brazilu proglasio krivim za rasistički ispad na terenu.

Branič talijanskog prvoligaša Udinesea, koji je suparničkog igrača tijekom utakmice nazvao 'majmunom' te pljunuo na njega, trebao bi kaznu odslužiti u zatvoru u Sao Paolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da će se Danilo sigurno žaliti na ovu odluku, vrlo je izgledno da će prvostupanjska presuda biti preinačena, pa će zatvorsku zamijeniti novačana kazna, pišu brazilski mediji.

Sporni incident se dogodio dok je Danilo još igrao za Palmeiras, a žrtva igrač imenom Manoel koji je vrijeđanje na rasističkoj osnovi nakon utakmice prijavio lokalnoj policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko dana kasnije je i sadašnji branič Udinesea javno potvrdio da je kriv, a sud nije imao milosti za njegovo pokajanje.

Lokalni mediji pišu da je sud zauzeo oštar stav iz razloga što se u Brazilu vrlo skoro održavaju dva najveća sportska natjecanja, Svjetsko nogometno prvenstvo 2014. i Olimpijske igre 2016., pa u budućnosti žele izbjeći da se ponove slični incidenti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo